25 Nisan 2008 Cuma

Zeytinyağlı Pırasa


Pırasayı çok seneler sonra sevdim ama tam sevdim:) Kış gelince sıklıkla yaptığım zeytinyağlı yemeklerin başında gelir. Şanslıyım çünkü eşimde çok seviyor, sanırım pırasa seven nadir erkeklerden :)

Fotoğraftaki yemek için kullandığım malzemeler;

1 poşet ayıklanmış pırasa
( bunu rahatlıkla marketlerde bulabilirsiniz, maalesef pazara gidebilme lüksüm olmadığı için her türlü sebzemi marketlerden alıyorum )
3 adet orta kalınlıkta havuç
1 avuçtan biraz az pirinç
1 adet kesme şeker
Tuz ve sızma zeytinyağı

Pırasaları ve havuçları istenildiği şekilde doğruyorum ve tüm malzemeyi aynı anda düdüklü tencereye koyuyorum, zeytinyağı için ölçü size kalmış, ben bol zeytinyağlı severim ve göz kararı dökerim hep.
Kolay bir yöntem olan her zamanki gibi düdüklü kullanıyorum.
Tencerenin ağzını kapatıp, düdük ötünce ocağı kısıp en fazla 8 dakika kadar pişiriyorum ( bu sizin düdüklünüzde farklı olabilir ) ve buharı bitip açınca servis tabağına alıyorum.

Sağlıcakla kalın.
Not: Bu tarifi ilk olarak 19/12/2008 tarihinde diğer blogumda yayınladım.

2 yorum:

Sobranie Cigarettes dedi ki...

Admiration and interest were my first feelings when I’ve entered your blog. It is indeed the most remarkable creation I’ve ever seen! Moreover, your manner of writing and the photos are absolutely fine and I think everyone would agree with my words. All this made me immediately add the blog to my links. Thank you very much for such a marvelous web page and I will surely enter it again!

Adsız dedi ki...

harika bilgiler için teşekkür ederiz! Bunu başka türlü keşfettim olmazdı!