25 Nisan 2008 Cuma

Havuç ve Dereotlu Pilav


Geç saate acele ile ertesi gün için yapılmış bir pilav.

Malzemeleri;

- 1 ölçü pirinç ( 1 saat kadar sıcak suda bekletilmiş )
- 1 küçük havuç ( rendelenmiş )
- Bir tutam dereotu
- 1 çorba kaşığı zeytinyağı
- 1 kibrit kutusu kadar tereyağı
- İstenildiği kadar tuz

Rendelenmiş havuçları zeytinyağında kavuruyoruz, üzerine suyu süzülmüş pirinci, tereyağını, tuzu ve pirincin ayarladığı kap ile 1,5 ölçüden az su ilave edip tencereni kapağını kapatıp kaynayıncaya kadar ocağı kısmıyoruz. Kaynamaya başlayınca ocağı en kısık konuma getirip suyunu çekene kadar bekleyip sonra ocağı kapatıyoruz. Tencerenin üzerine havlu örtüp kapağını kapatıp bir müddet demlenmesini sağlıyoruz. Demini alınca hafifçe karıştırıp doğradığımızı dereotlarını ilave ediyoruz.

Sağlıcakla kalın.
Not: Bu tarifimi ilk olarak diğer adresimde 06/02/2008 tarihinde vermiştim.

Hiç yorum yok: