27 Nisan 2008 Pazar

Gliserinli El Kremi

Ellerimizde özellikle kış aylarında havanın ve suların çok soğuk olması sebebi ile kurumalar ve çatlamalar oluşur.

İş yerinden her elimi yıkayışımdan sonra mutlaka el kremi kullanıyorum , bunu evde uygulamak epey zor , özellikle mutfakta iş yapıyorsam elim çoğu zaman suyun içinde oluyor , ancak işimin tamamen bitiminde el kremimi sürüyorum.

Küçükken hatırlarım annem mutfak tezgahında bir şişede el kremi bulundurur ve sık sık kullanırdı. Geçenlerde arkadaşım Nursen gliserin ile yapılan bir el kreminden bahsedip , nasıl yapıldığını bilenimiz varmı diye sorarken annemin sürdüğü el kremi geldi aklıma , annem kendi kremini kendisi yapardı ve birden içinde gliserin olduğu da geldi aklıma . Hemen annemi aradım ve nasıl yaptığını tarif etmesini istedim , sevgili annem bir tarif verirken en ince ayrıntısına kadar anlatır ve daha sonrada oku bakıyım doğru yazmışsın der :) Ama bu sefer yazdırdığını okutmadı sadece tarifi verdi :)

- 1 şişe gliserin
- limon kolonyası ( gliserinin şişesi dolusu )
- limon suyu ( gliserinin şişesi dolusu )

Sonuçta 3 malzemeninde ölçüsü eşit olacak .
Bu üç malzemeyi daha büyük bir şişede iyice çalkalarak karıştırıyoruz. Kullanırken şişeyi çalkalayıp mercimek kadar elimize alıp, elimize iyice ovalarak yediriyoruz.

Sonuçta satın alınan kremler de tabiki ellerimizi bu tip çatlama ve kurumalardan koruyor , ama bu evde hazırlanmış ve zararlı herhangi bir madde içermeyen , daha önemlisi yıllarca annemin kulladığı doğal bir krem.

Bence denemekte fayda var.

Sağlıcakla kalın.


Not: Bu yazı ilk olarak 27/01/2008 tarihinde diğer blogumda yayınlanmıştır.

Hiç yorum yok: