25 Nisan 2008 Cuma

Zeytinyağlı Barbunya


Sanırım en çok sevilen zeytinyağlı yemeklerin başında barbunya gelir, en azından bizim ailenin hemen hemen tüm fertleri için geçerlidir :)

Fotoğrafta görmüş olduğunuz yemek yengem tarafından yapılmış olup bu akşam afiyetle bizler tarafından yenilmiştir :)

Aynen onların yapış şekli ile tarif ediyorum ( benim yapışımda fazla olarak 1 adet domates ve 1 baş kadar sarımsak vardır ve ben her şeyi çiğden düdüklüye koyup pişiririm ) .

Malzemeler;

- 1 kiloya yakın taze barbunya ( genelde yazın taze barbunyaları epey fazla alıp dondurucuda bir yemeklik ebadında torbalarda saklarız )
- 2 adet büyük kuru soğan ( yemeklik olarak doğranmış )
- 1 adet havuç ( halka halka doğranmış )
- salça
- zeytinyağı ve tuz
- kuru nane ve maydanoz

Soğanı ve havuçları zeytinyağında düdüklü tencerede hafifçe kavuruyoruz, sonra salçayı ilave edip biraz daha kavurduktan sonra barbunyaları ekleyip üzerine çok çıkmayacak şekilde su ilave edip tenceremizin kapağını kapatıyoruz. Düdüğü ötünce ocağı kısıp 10–12 dakika kadar pişiriyoruz. Soğuduktan sonra servis sırasında üzerini kuru nane ve maydanoz ile süslüyoruz.

Sağlıcakla kalın.
Not: Bu tarifi ilk olarak 22/12/2007 tarifinde diğer blogumda yayınlamıştım.

Hiç yorum yok: