25 Nisan 2008 Cuma

Zeytinyağlı Pazı

Dün akşam abimler yemekte bizdeydi, hiç zeytinyağlı yapmamıştım sağ olsunlar yapmış oldukları zeytinyağlı pazı yemeğini de yanlarında getirdiler. Hem afiyetle yedik hem de benim için yeni bir tarif oldu. Abicim bak yapanın kim olduğunu açıkladım, kendime mal etmedim J

Ayrıca bu yemek ile
http://haydikizlaretkinliklere.blogspot.com sayfasının sahibi Ayşe,Yaren,Dilek ve Aynur’un Diyet Etkinliğine de katılmış oluyorum, aslında katılan ben değil yengem ve abim oldu J

Malzemeler;

- 1 demet pazı
- 2 baş kuru soğan ( ay şeklinde doğranacak )
- 5 diş sarımsak
- Tuz, kırmızıbiber
- Zeytinyağı ve mısırözü yağı

Soğanları ve dilimlenmiş sarımsakları 2 kaşık mısırözü yağında hafifçe kavuruyoruz, üstüne doğranmış pazıları, tuzu ve kırmızıbiberi ilave edip ara ara karıştırarak su eklemden kısık ateşte pişiriyoruz. Piştikten sonra üzerine çok az zeytinyağı gezdirip servis için soğumasını bekliyoruz.

Sağlıcakla kalın.

Not: Bu tarifi ilk olarak diğer blogumda 09/03/2008 tarihinde vermiştim.

Hiç yorum yok: