21 Nisan 2008 Pazartesi

Zeytinyağlı Kereviz Sapı


Kerevizin yapraklarını genelde yemeğini yaparken içine koyarım sapları ise her zaman güzel olmaz. Ama bu sefer aldığım kerevizin sapları çok güzeldi ve yukarıdaki fotografta ve aşağıda tarifini vereceğim gibi değerlendirdim. Ve bu arada pişirdiğim bu yemeği gene çok sevdiğim tabağımda sundum .

Yapılışı ile ilgili kısa bir bilgi ;

- 5 adet kerevizin uzun saplarını ( aslında bunun için marketlerde sadece kereviz sapı da satılıyor , onları da kullanabilirsiniz ) , şerit halinde olacak şekilde ( takriben 4 cm. uzunluğunda ) doğruyoruz
- 1 adet kırmızı paprika biber ve 1 adet havucu da aynı şerit şeklinde doğruyoruz
- 1 adet orta boy soğanı ay şeklinde kesiyoruz
- 1 demet dereotu ( genelde ben yemeklere bu şekilde dereotu kullanacaksam , uçları bitip sap kısımları kalmış olan dereotu demetlerini atmam , o demeti kalın sapları ile doğrayıp yemeğe katarım , özellikle sapları çok lezzet veriyor )
- 2 diş sarımsağı ince ince doğruyoruz
- yeterince tuz , sızma zeytinyağı ve en fazla ½ çay bardağı su ile tüm yukarıdaki malzemeleri düdüklü tencereye kavurmadan koyup , düdüğü ötüp altını kıstıktan sonra 7 ila 10 dk. arası pişiriyoruz ( zamanı kendi düdüklü tencerinizin ayarına göre ayarlamanız gerekmektedir.)

Sağlıcakla kalın
Not: ilk olarak diğer adresimde 14/10/2007 tarihinde yayınlanmıştır.

Hiç yorum yok: