27 Nisan 2008 Pazar

Terbiyeli İşkembe Çorbası

Yılbaşı gecesi arkadaşlarımızdaydık ve arkadaşımın komşusu gecenin ilerleyen saatlerinde içmemiz için bizlere işkembe çorbası yapmış. Ellerine sağlık çok güzel olmuştu. Kendisini görüp direk tarifini alamadım ama klasik olarak bilinen bir tarifi sizlerle paylaşmak istedim.

Gecenin ilerleyen hatta sabaha karşı vakitlerinde özellikle Fenerbahçe İşkembesi’ndeki tuzlamanın tadından bahsetmeden de geçemeyeceğim, gerçekten muhteşem. Belkide o saate çok acıkmış olduğumuz için bize öyle geliyor :)

Malzemeler;
500 Gr dana ya da koyun işkembe2 Çorba kaşığı margarin2 Çorba kaşığı unTerbiye için3 Adet yumurta3 Kahve fincanı sirke6 Diş sarımsak1 Adet limonKırmızıbiberTuz

Hadi yapalım;

İşkembeyi temizleyin. Derin bir tencereye bolca su, tuz ve temizlenmiş işkembeyi koyup orta ateşte kaynamaya bırakın. Su kaynamaya başlayınca tencerenin kapağını açık bırakıp bir kepçe yardımı ile üzerindeki köpükleri alın.
Köpükler kesilince tencerenin kapağını kapatıp işkembeler pişinceye kadar kaynatın. (Düdüklü tencerede daha kısa sürede pişirebilirsiniz)İşkembeler pişince tencereden alıp, küçük küçük parçalara ayırın. Başka bir tencerede bir çorba kaşığı yağ ile unu yakmadan kavurun.
Daha sonra işkembe suyunu yavaş yavaş ilave ederek un ve yağa karıştırın. Bir iki dakika kaynadıktan sonra işkembeleri ilave edin. Çorba tekrar kaynamaya başladığında terbiyesini koyun.
Bir dakika daha kaynatıp ateşten alın. Kalan bir çorba kaşığı yağ ile kırmızıbiberi tavada hafifçe yakıp çorbanın üzerinde gezdirin.
Sarımsaklı sirke ile servis yapın.

TERBİYENİN YAPILIŞI; Derin bir kabın içerisinde üç yumurta sarısı ve bir limonun suyunu iyice karıştırın. Daha sonra kaynamakta olan çorbaya ilave edip bir dakika kaynatın. Fazla kaynatırsanız çorbanın terbiyesi kesilir.

Sağlıcakla kalın.


Not: Bu tarif ilk olarak diğer blogumda 03/01/2008 tarihinde yayınlanmıştır.

Hiç yorum yok: