25 Nisan 2008 Cuma

Zeytinyağlı Mantar


İstiridye Kayın mantarına ait daha önceki sayfalarımda farklı bir tarif vermiştim. Bu sefer zeytinyağlı olarak pişireyim bakalım nasıl olacak dedim ve denemenizde yarar var başarılı oldu :)

Malzemeler;

- 2 kutu İstiridye Kayın Mantarı
- 2 büyük boy kuru soğan ( ay ay doğranmış )
- 1 adet kesme şeker
- Zeytinyağı
- Tuz ve kırmızıbiber

Soğanları zeytinyağında pişene kadar kavuruyoruz. İçine yıkayıp süzgeçte suyunu süzdürdüğümüz mantarları, şekeri, tuz ve kırmızıbiberi ilave edip tenceremizin kapağı kapalı olarak mantarla pişene karda kısık ateşte tutuyoruz. Daha sonra tencerenin kapağı açık olarak biraz harlı ateşte mantarın salmış olduğu suyu çekene kadar tutup ocağı kapatıyoruz.
Soğuyunca servise hazır hale gelmiş demektir.

Sağlıcakla kalın.
Not: Bu tarifi ilk olarak 06/04/2008 tarihinde diğer blogumda verdim.

Hiç yorum yok: