25 Nisan 2008 Cuma

Zeytinyağlı Brüksel Lahanası

Brüksel lahanasını hem etli hem de zeytinyağlı çok severim. Biraz önce yaptığım zeytinyağlı çeşidini sizlerle paylaşmak istedim.

Malzemeler;

- 1 paket Brüksel lahanası ( marketten paket olarak aldım )
- 1 büyük boy kuru soğan ( ay şeklinde doğranmış )
- 1 orta boy havuç ( şerit şerit doğranmış )
- 1 orta boy paprika biberi (şerit şerit doğranmış )
- 1 portakalın suyu
- ½ çay bardağı zeytinyağı
- 1 adet kesme şeker
- İstenildiği kadar tuz

Yukarıda sıralanmış olana tüm malzemeleri düdüklü tencereye çiğ olarak koyuyoruz ve düdük ötüp buhar çıkmaya başladıktan sonra 5–6 dakika kadar ocağın ateşi kısık şekilde pişirip daha sonra servis kabımıza alıp soğuduktan sonra servise hazır hale getiriyoruz.

Sağlıcakla kalın.


Not: Tarifi ilk olarak 23/03/2008 tarihinde diğer blogumda yayınladım.

Hiç yorum yok: