25 Nisan 2008 Cuma

Arpacık Soğanlı Mercimek Yemeği

Mercimek özellikle kış mevsiminde aranan kuru bakliyatlarından bir tanesi ve benimde en çok sevdiklerimden birisi. Genelde etsiz pişirmeyi tercih ederim ama sevgili eşim yemekte et olması taraftarı bu sebep ile bu seferkine kıyma ilave ettim ve hadi birde yeni aldığım arpacık soğanları ekleyim dedim, eee nede olsa yaratıcı olmam lazım değilmi :)

Malzemeler;
- 1 su bardağı yeşil mercimek
- 1 baş kuru soğan ( küp şeklinde doğranmış )
- 10 tane kadar arpacık soğan
- Yeteri miktarda kıyma
- 2 çorba kaşığı domates püresi
- 1 çay kaşığı acı biber salçası
- Az miktarda zeytinyağı
- Tuz

Doğranmış soğanları zeytinyağında hafifçe pembeleşene kadar kavuruyoruz, içine arpacık soğanları da ekleyip çok az su ilave ederek 5 dakika kadar kısık ateşte tencerenin kapağını kapatarak pişiriyoruz. Soğanlara salçalarımızı biraz su ile ekleyip, onu da 5 dk. kadar kaynatıyoruz ve kıymaları ekleyince karıştırarak hafifçe kavurup en son olarak yıkadığımız mercimekleri ve tuzunu ekleyip, suyunu ayarlayıp tenceremizin kapağını kapatarak hafif ateşte pişirmeye başlıyoruz.

Ara sıra kontrol etmekte fayda var, mercimek suyu çabuk çeker sıcak su ilave etmek gerekir. Mercimekler pişinde yemeğimiz hazır duruma geliyor.

Sağlıcakla kalın.


Not: Bu tarifi 04/01/2008 tarihinde ilk olarak diğer blogumda yayınladım.

Hiç yorum yok: