25 Nisan 2008 Cuma

Zeytinyağlı Sultani Bezelye


Çok kısa bir zaman içersinde çıkan ve en fazla 1 ya da 2 hafta daha tezgâhlarda bulunacak olan bu bezelye cinsini çok seviyorum. Her çıkışında mutlaka yaparım, hatta bu sefer biraz alsam da dondurucuya koysam mı diye bile düşünmüyor değilim :)

Malzemeler;

- ½ kilo Sultani Bezelye
- 1 adet orta boy kuru soğan ( küp küp kesilmiş )
- Zeytinyağı
- Tuz ve 1 adet kesme şeker
- Üzeri için dereotu

Kılçıkları alınıp yıkanmış bezelyelere tüm malzemeleri ekleyip düdüklüde, düdüğü öttükten sonra yaklaşık 6-7 dakika pişiriyoruz.
Servis kabında soğuduktan sonra dereotu ile süsleyip servis yapıyoruz.

Sağlıcakla kalın.
Not: Bu tarifi 06/04/2008 tarihinde diğer blogumda da yayınladım.

Hiç yorum yok: