25 Nisan 2008 Cuma

Zeytinyağlı Taze Fasulye


Yazın hemen hemen her hafta kışında mutlaka sık aralıklarla yaptığım zeytinyağlı yemeklerinin başında taze fasulye gelir.

Hem yapımı çok kolay hem de lezzeti çok güzel olduğu için hiç vazgeçemeyeceğim bir zeytinyağlı :)

Malzemeleri;

- 1 kilo taze fasulye ( ben genelde çalı fasulyesi tercih ederim )
- 1 adet büyük kuru soğan ( yemeklik doğranacak )
- 1 adet domates ( küp küp doğranacak )
- ½ su bardağı zeytinyağı
- 1 tatlı kaşığı domates püresi
- Tuz ve 1 adet kesme şeker

Başları alınıp ortadan ikiye şerit gibi kesilmiş fasulye yukarıda verilen tüm malzemeleri düdüklü tencerenin içinde karıştırıp ½ çay bardağından daha az su ekleyerek kapağını kapatıp, düdük ötmeye başlayınca ocağı kısıp yaklaşık 8 dakika daha pişirip ocağı kapatıyoruz.
Pişen yemeğimizi servis kabımıza alıp sunuma hazır hale getiriyoruz.

Sağlıcakla kalın
Not: Bu tarifimi daha önce diğer blogumda 22/12/2008 tarihinde yayınlamıştım.

Hiç yorum yok: