27 Nisan 2008 Pazar

Yoğurtlu Pirinç Çorbası

Bu çorbayı tam 5 dakikada yaptım 10 dakikada kaynattım toplam 15 dakikada sofraya geldi.
Nasıl mı? Tabiî ki kalan pilavı değerlendirerek :)

Malzemeler;

- 1 kâse daha önceden pişmiş ve yenmeyip artmış olan pilav ( pilav yoksa pirinci haşlayıp yapabilirsiniz)
- 3 dolu çorba kaşığı yoğurt
- 1 çorba kaşığı un
- 1 yumurta
- 1 tatlı kaşığı kadar tereyağı
- 1 su bardağı su
- Nane ve kırmızıbiber

Yoğurt, un, su ve yumurtayı bir kavanozda ya da karıştırıcıda bir müddet karıştırıyoruz. Daha sonra pilavımızın üzerine döküp 10 dakika kadar ara ara karıştırarak kaynatıyoruz, içine tereyağını ekleyip tenceremizin kapağını kapatıp bir müddet dinlendiriyoruz.


Servis sırasında tereyağında kırmızıbiber ve nane yakıp çorbanın üzerine gezdirebilirsiniz ya da yağsız olarak baharatları ekleyebilirsiniz.

Sağlıcakla kalın.


Not: Bu tarif ilk olarak 06/04/2008 tarihinde diğer blogumda yayınlanmıştır.

Hiç yorum yok: