27 Nisan 2008 Pazar

Süzme Mercimek Çorbası


Sanırım hemen hemen herkesin çok sevdiği çorbaların başında gelir.
Yapımı son derece zahmetsiz ve pratik olan bir çorba

Malzemeler;

- 1 su bardağı kırmızı mercimek
- 1 adet patates
- 1 adet kuru soğan
- 1 çorba kaşığı pirinç
- 1 adet havuç ( ben bu sefer koymadım )
- Arzuya göre 2 diş sarımsakta konabilir
- 1 kibrit kutusu kadar tereyağı
- Tuz

Yıkanmış mercimekleri, birkaç parçaya bölünmüş patatesi, havucu, soğanı, pirinci, tereyağını ve tuzunu bir tencereye koyuyoruz. Üzerinden 2 parmak çıkacak şekilde suyunu ilave edip tencerenin kapağını tam kapatmadan kısık ateşte pişirmeye başlıyoruz. Belli bir süre sonra mercimekler şişip suyu çekeceği için sıcak su ilave etmemiz gerekiyor, bu sebep ile ara sıra kontrol etmemiz gerekmektedir.
Tüm malzemelerimiz pişince, çorbamızı parçalayıcı yardımı ile süzülmüş kıvama getiriyoruz ( aslında tel süzgeçten geçirmek daha iyi olabilir ama ben hazır teknolojik aletler varken kullanmaktan yanayım :) )

Sağlıcakla kalın.
Not: Bu tarif 13/01/2008 tarihinde ilk olarak diğer blogumda yayınlanmıştır.

Hiç yorum yok: