25 Nisan 2008 Cuma

Tel Şehriyeli Pilav


Değişik türlerde yapılan ve sofralarımızın vazgeçilmez yemeği. Bu hafta için bende tel şehriyeli yaptım.

Malzemeler;

- 1 ölçü pirinç ( sıcak suda ½ saat kadar bekletilmiş )
- 1 çorba kaşığı tel şehriye
- 1 çorba kaşığı zeytinyağı
- 1 kibrit kutusu kadar tereyağı
- İstenildiği kadar tuz

Tel şehriyeleri zeytinyağında renkleri değişene kadar kavuruyoruz. Kavrulduktan sonra tereyağını ve süzdüğümüz pirinci ekleyip bir müddet pirinci de kavuruyoruz. Üzerine 1,5 ölçü su koyup tuzunu da ilave ettikten sonra tencerenin kapağını kapatıyoruz. Kaynamaya başlayınca ocağı kısıyoruz. Suyunu çekince ocağı kapatıp demlenmesi için tencerenin ağzına havlu koyup kapağı kapalı olarak 10 dakika kadar bırakıyoruz.

Demlenince hafifçe karıştırıp servise hazır hale getiriyoruz.

Sağlıcakla kalın.
Not: Bu tarihi ilk olarak diğer adresimde 03/02/2008 tarihinde yayınladım

Hiç yorum yok: