27 Nisan 2008 Pazar

UNUTULMAYAN SÖZLER :-)

İşteeee geldik en güzel bölüme , annem bana bu sözleri kesinlikle yazmamam konusunda çok ısrarcı oldu ama ben bunları herkes ile paylaşmak istedim :)

Eminim içlerinden bazılarını sizlerde biliyorsunuzdur.

Şunu da iletmeden geçemeyeceğim özellikle bir söz var ki sevgili arkadaşım Özlem sürekli kullanır :), sıra o söze gelince belirteceğim.

- Sen beni öldü de gördün soldu da gördün


İşte bu laf annem tarafından gençlik ve şıklık günlerinin anılması sırasında söylenir. Ama şunu iletmem lazım annem tabi yaş olarak ilerledi ama görüntü ve şıklık olarak yaşıtlarına taş çıkartır :)

- Dilim senden çekerim zulüm

Bu Özlem’in dilinden düşürmediği bir sözdür , özellikle bu sözü boş bulunup bizi yemeğe davetttiği ve bizimde hemen kabul ettiğimiz zaman tekrarlar. Her defasında “ Pakize teyzem ne güzel de söylemiş “ der :)Ama sonuç değişmez biz gene gideriz , sonuçta davet geri çevrilmez ayıptır :)

- Çık kapıdan zamkinoz

Bu sözü annem biz küçükken söylerdi . Annem bunu söylerken bende kapıdan çıkmak isterdim hemen ve çok hoşuma giderdi :)

- Mişik taşıktan kirkende don yağını kaçırkan

Aslında Tatar değiliz ama bu sözü annem nedense tekerleme gibi söylerdi , hiç aklımdan çıkmamış. Açıklaması “ kedi pencereden girip don yağını kaçırmış “ Belki içinizde devamını ya da başını bilen vardır ve bana yazar :) Bu sözü her duyduğumda kikir kikir gülerdim ve annemde hep söylerdi. Hatta geçenlerde bu yazıları toparlarken kendisine hatırlattım “ aaa onu damı yazacaksın “ dedi , tabi bende “ elbette yazacağım “ dedim :)

- Bir dostluk kaldı

Annem şu ana kadar karşılaştığım yemek yedirme ustası olan insanların en başında gelir. Her yemeğe gittiğimiz zaman bir yorgunluk olur . Çünkü kendisi “ hadi biraz daha” demekten bense “anne istenirse alınır” demekten yorgun düşeriz :)Ama sonunda tencerenin dibinde kalan , aslında 1 kişinin doyabileceği miktarı , “ bir dostluk kaldı , azıcık kaldı “ diye hepimize paylaştırır :)

- Kullanamadığım akıl

Biraz önce annem ile konuştum , yazılarımı okumuş “ sen ne yaptın şimdi bana gülecekler “ dedi :) ben de “ gülerlerse gülsünler , ben sevdiğim şeyleri yazdım” dedim :) Bu arada tabiki bana yukarıdaki sözünü de hatırlatmadan geçemedi:) Annem bu lafı çok sıkça kullanır , özellikle müzikten konu açılınca “ ah kullanamadığım akıl , keşke ud çalsaydım “ der ve bunu başkaları izler. Eminim bizlerinde bu sözü kullandığımız epeyce yer mevcuttur. ( 27/11/2007 )

- Yettiğine yetiyorsun yetmediğine pabucunu atıyorsun

Ya işte en sevdiğim söz :) ben de bunu sık sık kullanırım , ama ben kendime uyarlayarak söylerim bazende :) ( 29/11/2007 )


- Samut sumut ne gül ne somurt

Bunu annemden dün duydum ilk defa , demekki daha duyacağımız yeni sözlerde olacak :)
Bunun açıklaması ne diye sorunca , annem şu şekilde bir açıklama getirdi “ sana yapılan bir harekete cevap vermek yerine hiç renk vermeden , aldırmadan durmak “ . Belkide gereksiz insanlarla muhattap olmamak için yapılması gereken en güzel şey. ( 02/12/2007 )


- Hıfzı lisan selamettir insan

Söylenecek sözlere çok dikkat etmek lazım , böyle olduğu takdirde ağrısız ve kaygısız bir şekilde hayata devam edilir. ( 02/12/2007 )

Evet şimdilik bu kadar , ama kısa zaman sonra eklemeler yapacağım :)

Sağlıcakla kalın.

Not: Bu yazının başlangıcı ilk olarak diğer blogumda 25/11/2008 tarihinde olmuştur.

1 yorum:

Zehra Gürgen dedi ki...

Valla koptum :))
Allah annelerimize güzel ömürler versin :)
Tatarca olanla şu sonlardakilere iyice koptum.Eşime okudum birlikte tekrar koptuk !
bak şimdi bende heveslendim, bloguma müsadenle bende bizim unutulmayan sözleri eklemek istiyorum :)