21 Nisan 2008 Pazartesi

Peynir Tabağı


Bugün çalışırken bir ara akşama ne yemek yiyeceğiz diye düşündüm. Ve birden ara sıra hazırladığım peynir tabağı yapma fikri aklıma geldi.Hemen eşimi aradım fikrimden bahsettim , kendisi de çok güzel olur deyince hemen neler yapacağım aklımda belirmeye başladı .

Hafta sonundan almış olduğum birkaç çeşit peynirin yanına iş çıkışı eve gelirken markete uğrayıp bir iki farklı çeşit daha aldım. Bu sıralar araba ile değil normal dolmuş , motor ve otobüs gibi vasıtlarla işe gidip geldiğim için elimde torba ile sağnak yağmura yakalanmak pek hoş olmadı ama sonucuna değer birşey yapacaktım :))

Eve gelir gelmez , öncelikle sevgili Çiğdem'in bana hediye olarak getirdiği peynir servis tabağını yıkayıp hazırlamakla işe başladım. Bu tabağı 6 ya bölecek şekilde kıvırcık salata yerleştirdim, kıvırcıkların üzerine salatalık,ceviz ve kurutulmuş domates koydum ,sonra onların yanlarına sırayla peynirlerimi koydum , benim kulladığım peynirler ; isli peynir , beyaz peynir,dil peyniri,abaza peyniri,İzmir tulumu . Orta kısmına salam dilimleri yerleştirip üzerine taze nane yaprakları ekledim.Peynir tabağım bu şekilde hazırdı.

Sıra diğerlerine geldi :) Meyve olarak muz , mandalina ve siyah üzüm hazırladım , hepsini aklıma geldiği şekilde hani Paşabahçe'nin pasta için kulladığımız ayaklı tabağı varya onun üzerine dizdim , bu görüntü benim çok hoşuma gidiyor:)

Daha sonra küçük kaselere , şamfıstığı , balık kraker , piza kraker ve bir akşam önceden hazırladığım lor peynirinden yapmış olduğum ezmeyi koydum. Şimdi bu peynir ezmesi nedir diye soranlara çok kısa bir tarif :
Lorun içine fesliğen,nane,karabiber,kırmızıbiber,yenibahar,kimyon ve zeytinyağ katıp iyice karıştırıyorum daha sonra epeyce miktarda kırılmış ceviz katıyor ve ezmeyi bitiriyorum ( aslında sarımsakta güzel oluyor ama ben bu sefer katmadım ).

Bir kadehin içinde biraz galete koydum ve tabiki bir müşterimin İtalya'dan getirdiği Toscana bölgesine ait beyaz bir şarabı açarak ( aslına bakarsanız kırmızı olsa daha güzel olacaktı ama bu akşam için beyaz ile idare ettik :)) salonumuzdaki sehpanın üzerine fotografta göreceğiniz gibi ufak bir sofra hazırlayıp keyif içersinde eşim ile birlikte Avrupa Yakası'nı seyrettik :))

Arada sırada klasik sofra hazırlığından sıyrılmak isteyenlere belki bir örnek olabilir.

Aslına bakarsanız yerde oturmayı hiç beceremem ve beceremediğim içinde sevmem ama bu peynir tabağı ve şarabı sehpada yere oturarak tüketmek bana çok keyif veriyor :))

Sağlıcakla kalın.
Not: Bu yazımı ve tarifi ilk olarak diğer bloğumda 14/11/2007 tarihinde yayınladım. O tarihten bugünü farklı şekillerde ara sıra hazırlarım.

12 yorum:

Lady Koşan İstiridye dedi ki...

Çok şık bi sehpa olmuş :)

Adsız dedi ki...

canım sende mı tasındın:))
haklısın valla bız hala mucadele edıyoruz:)
ellerine saglık super bı masa valla..
afıyet olsun..
ıyı haftalar..

fatostuncay.blogcu.com

EZGi :)) dedi ki...

çok harika bir sofra hazırlamışsın canım ellerine saglık sevgiler

uygarimizlahayat dedi ki...

Çok güzel bir masa olmuş, farklı ve şık ellerine sağlık, afiyetler olsun...

aslı'nın mutfağı dedi ki...

Merhaba, çok güzel bir menü olmuş.. Ben de peynir tabağı hazırlamaktan çok hoşlanırım, ayrıca isli peynire de bayılırım.. Ellerine sağlık, afiyet olsun..

Adsız dedi ki...

Blogspota hosgeldin, yeni blogun hayirli olsun canim. Sevgiler.

bereketli mutfak-asiye dedi ki...

ellerinize sağlık çok güzel görünüyor..sevgilerr

Adsız dedi ki...

GNY.23 NİSAN ULUSAL EGEMENLİK VE ÇOCUK BAYRAMI MIZ KUTLU OLSUN...

3prenses dedi ki...

çok şık ellerinize sağlık

Adsız dedi ki...

Selam canım..peynir tabağı fikri süper eline sağlık..İyi geceler..

fatosun mutfagından... dedi ki...

hayırlı cumalar sevgiler....

Adsız dedi ki...

demek sende taşındın.hayırlı olsun diyelim.güle güle kullan burayı.tabağın hoş bir sunum olmuş.ellerine sağlık.
sebilay