27 Nisan 2008 Pazar

Canım

İnsanların kadın olsun erkek olsun en önemli varlıkları kimlerdir ; anne ve babaları.

Aslına bakarsanız babalara haksızlık etmek istemem ama önceliği her zaman anneler alır , sanırım büyük çoğunluk bu konuda bana katılacaktır.

Bu konuyu savunmamın en büyük delili anneme olan bağlılığım ve kızımın bana olan tavrı ve duyguları diyebilirim.

Annem tüm çocukluğumuz boyunca ve daha sonra her zaman olmasa bile aklına geldikçe ilkokulda öğrenmiş olduğu şarkı , şiir ve hikayeleri bana ve ağabeyime söyler ve anlatırdı .
Bu olay daha sonra ben ve ağabeyimle sınırlı kalmadı yeğenim ve kızıma söylemesi ve anlamasıyla devam etti . İnanın onlarda bizler kadar keyif alarak dinlediler , halende beraber olduğumuz zaman bazılarını hep bir ağızdan söyleriz :)

Bu sayfalarda sizlerle işte annemin tüm çocukluğumuz boyunca bizlere anlattığı ve söylediği birkaç şarkı, şiir ve hikayelerden örenekler vereceğim. Ayrıca herkesin olduğu gibi benimde annemin kendine mahsus bazı lafları vardır , onları da sizinle paylaşacağım.

Anneciğim seni çok seviyorum , iyiki varsın .


Not : Bu yazı diğer blogumda 25/11/2008 tarihinde yayınlanmıştır.

2 yorum:

nestina dedi ki...

çok şekersiniz .yazılarınızı okudukca anneme özlemim bir kat daha arttı.allah huzurunuzu bozmasın

kış güneşi dedi ki...

Bloguma yorum bırakmışsınız,koşa koşa geldim şöyle bir blogunuzun sağına soluna baktım. Yazdıklarınızı okudum ,okudukça sıcacık bir duygu yayıldı içimde .Annenizden bahsettiğiniz yazılar ve şiiri okuyunca ah işte bende okumuştum o şiiri dedim ilkokulda.Devam ettim tabiki yazınıza, anneniz aynı benim annem gibi geldi huyları,sanki benim annemi yazmışsınız.Sıcacık kuçaklayasım geldi.Bırakamadım yazınızı daha okudum.eğer yanlış değilse annenizin adı Pakize mi ,Eğer Pakizeyse dedim ve ağlamaya başladım gözümden sicim gibi yaş geldi çocuk gibi ağladım .Çünki benimde annemin adı Pakize .Koptum ya bu kadarda olamaz dedim huy aynı,ad aynı, bahçeli bir ev .Annenizi kocaman öpün benim yerime,ben kendi annemi öpemiyorum 7 sene oldu bizi koyup gideli öbür dünyaya. İnsan hiç alışamıyor kocaman kadın bile olsam annesizliğe.Allah mutlu etsin anne-kız beraberliğinizi...