27 Nisan 2008 Pazar

Annemin Çiçekleri

Hemen hemen hepimizin annesinin çiçek merakı vardır. Benim annemde bu , merak üstü bir durum seyrediyor. Annem çiçekleriyle insan gibi konuşup , hallerini hatırlarını sorup her sabah onlara ve dışarıdaki tüm tabiata “ günaydın ” der.

Biz ise her sabah işe gitmek için yarı baygın göz ile yataktan kalkıp , işte yine bir iş günü diye hayıflarınız , etrafımızda çoktan uyanmış olan tabiat için bırakın bir söz söylemeyi , uyandığının bile farkına varmayız. Çünkü bizler için bu gayet doğal bir olaydır. Tabiatın uyandığının değil sabah olduğunun farkındayızdır sadece.

Ama annemin bu tavrından sonra bende ( itiraf ediyorum her zaman değil ) dikkat etmeye , en azından işe giderken etrafımızı saran yeşillik , deniz ve genel olarak doğaya hayranlıkla bakmaya başladım . Ama biliyorum annem gibi olmam çok zor.

Dün akşam annemlerde yemekteydik . Genelde çiçekleri ve iki adet muhabbet kuşu kafesi salonda yemek masasının üzerinde bulunur ( çünkü annem için onlar çok değerlidir ) . Akşam sofrayı hazırlarken çiçeklerinin bir kısmını küçük bir masanın üzerine aldım , ama ben onları alırken annem sürekli “ dikkat et şimdi düşecek , ay yaprakları , çiçekleri kırılacak “ gibi laflar sarf etti :) . Karşıdan bakınca tablo gibi görünüyorlardı. Hemen fotoğraf makinesini çantamdan çıkarıp ( bizimkiler bilir makinem genelde aile ve arkadaş toplantılarında hep yanımdadır ) fotoğraflarını çektim. İçlerinden bir tanesini de sizlerle paylaşmak istedim.

Ne kadar güzeller değil mi ? İşte sevgi ile büyüyen her şey bu kadar güzel olur.

Birbirimizi sevmekten hiç vaz geçmeyelim.

Sağlıcakla kalın.


Not: Bu yazı ilk olarak diğer blogumda 02/12/2008 tarihinde yayınlanmıştır.

1 yorum:

Zehra Gürgen dedi ki...

gerçekten sevgi her canlıyı olumlu etkiliyor.Genç bir kızken annemin çiçeklerine düşkünlüğünü çok kıskanırdım.Birgün annem yazlığa gitti, çiçeklerime iyi bak ergün onlarla konuş dedi giderkende.Ben hergün konuştum onlarla.günaydın bitliler,gülegüle bitliler...1 aya kalmadı tüm çiçekler bitlendi ! ve hepsi öldü :( çok üzülmüştüm.su ve güneşleri vardı ama sevgi yoktu.