11 Haziran 2008 Çarşamba

Simit

Bu tarifi en kısa zamanda yapmanızı şiddet ile tavsiye ediyorum. İnanın hiç pişman olmayacaksınız.
Geçen gün blog arkadaşlarımın sayfalarını dolaşırken sevgili yasaminkiyisindan ‘da gördüm bu güzel tarifi ve güzel olacağından emin olduğum için bugün gelen arkadaşlarıma yaptım ve sonuç herkes çok ama çok beğendi.

Çok teşekkürler arkadaşım iyi ki bu tarifi yapıp yayınlamışsın.

Malzemeler;
- 3 su bardağı un
- 1 paket kuru maya
- 1 su bardağından çok az fazla ılık su
- 1 tatlı kaşığı şeker
- 1 tatlı kaşığı tuz
- 2 çay bardağı susam
- ½ çay bardağı pekmez
- ½ çay bardağı su

Yoğurma kabımıza unu koyup ortasını havuz gibi açıyoruz, içine mayayı, şekeri, tuzu ve suyu ilave edip yoğurmaya başlıyoruz, ellerinize hamur yapışırsa biraz daha un ilavesi yapıp yumuşak hamur kıvamına getiriyoruz. Yoğurduğumuz hamurumuzu 15–20 dakika kadar üstü örtülü sıcak bir yerde mayalandırıyoruz ( ben kaloriferin üzerine koydum ).
Dinlenmiş olan hamurumuzu 22 bezeye ayırıyoruz. Bezeleri yuvarlayarak uzatıp, 2 adet uzatılmış bezeyi burgu şeklinde birbirine sarıp halka haline getiriyoruz. Bu halkaları önce su ile karıştırılmış pekmeze sonra tavada kavurduğumuz susamlara batırıp fırın kâğıdı serili tepsimize dizip önceden ısıtılmış 190 derecedeki fırınımıza koyuyoruz. Altı ve üstü kızarınca fırından çıkartıyoruz.

Sağlıcakla kalın.

NOT: Bu tarifi diğer bloğumda 24/02/2008 tarihinde yayınladım.

1 yorum:

Adsız dedi ki...

Cok sahane görünüyorlar, ellerine saglik. Sevgiler.