11 Haziran 2008 Çarşamba

Milföy Hamurundan Börek


Pratik bir börek tarifi.

Malzemeler;

- 10 parça milföy hamuru
- 1 yumurta sarısı ( üzeri için )
- Çok az un
- Susam ve çörekotu

Böreğimizin içine arzuya göre her türlü malzeme konabilir. Benim geçen haftadan kalan ve dondurucuda sakladığım börek içim vardı onu kullandım. Börek içi için buraya bakabilirsiniz
http://neseersoy.blogcu.com/8305391/

Kare şeklindeki milföy hamurumuzu yapışmaması için altını ve üstünü unlayarak merdane ile inceltiyoruz. Ortasına malzememizi koyup bohça şeklini veriyoruz. Tüm hamurlarımıza aynı şekli verdikten sonra fırın kâğıdı serili tepsimize dizip üzerlerine yumurta sarısı sürüp bolca susam ve çörekotu serpiyoruz. Pişerken açılmaması için orta yerlerine birer tane kürdan batırıp 190 derecede önceden ısıtılmış fırında altı ve üstü kızarana kadar pişiriyoruz.
Servis sırasında kürdanları çıkartıyoruz.

Sağlıcakla kalın
NOT: Bu tarifi diğer bloğumda 17/02/2008 tarihinde yayınlamıştım.

Hiç yorum yok: