11 Haziran 2008 Çarşamba

Lorlu Börek


Geçen hafta sonu artan yufka ve lor peynirinden yapmış olduğum bir börek.

Malzemeler;
- 2 adet yufka
- 1 adet yumurta
- 150 gr. kadar lor peyniri
- Zeytinyağı
- Baharatlar ( kırmızıbiber, kekik, sumak )
- Çöreotu ve susam

Fırın kabımızı yağlayıp yufkanın bir bölümünü birazı dışarıda kalacak şekilde yerleştiriyoruz ve zeytinyağı gezdiriyoruz ( ben yufka az olduğu için küçük bir fırın kabı kullandım ).Bu işlemi 2 kat yufka daha koyup tekrarlıyoruz. 3. kat yufkaya önceden hazırladığımız lor peyniri, baharat, tuz, yumurta ve çok az zeytinyağı karışımını koyuyoruz. üzerine tekrar yufkaları aralarına az miktarda zeytinyağı dökerek en son olarak yanlarda sarkan yufkaları bohça gibi toplayıp en üstüne küçük bir yufka parçası koyup zeytinyağı sürüp çörek otu ve susamı serpiştirip 180 derecedeki önceden ısıtılmış fırına koyuyoruz.

Üzeri ve altı kızarınca servise hazır hale gelmiştir.

Sağlıcakla kalın.
NOT:Bu tarifi diğer bloğumda 11/01/2008 tarihinde yayınlamıştım.

1 yorum:

nur dedi ki...

ellerine sağlık aradığım lorlu tarifi buldum akşama deniycem inş.teşekkürler