11 Haziran 2008 Çarşamba

Peynirli Sodalı Börek

Malzemeler;
- 6 adet yufka
- 3 adet yumurta
- ½ kilo beyaz peynir
- 1 su bardağı yoğurt
- 1 şişe soda
- 1 çay bardağı zeytinyağı
- ½ paket kabartma tozu
- çok az tereyağı

Yumurta, yoğurt, soda, zeytinyağı ve kabartma tozunu iyice çırpıyoruz. Tepsimizi erittiğimiz tereyağının bir bölümü ile yağlayıp bir kat yufkayı kenarları biraz dışarı taşacak şekilde toplayarak tepsiye yerleştiriyoruz. Üzerine hazırladığımız karışımdan bolca sürüyoruz. Diğer yufkayı tepsiye serbest şekilde yerleştiriyoruz ve tekrar karışımdan sürüyoruz. Bir adet daha yufkayı aynı yerleştirip çok az karışımdan ilave edip ezmiş olduğumuz peyniri iyice tepsiye dağıtıyoruz ( istenirse peynire maydanozda katılabilir ).

Üzerine aynı işlemlerle aralarına karışımı sürerek yufkaları koyuyoruz, en son yufkayı sermeden önce kenarlarda kalan yufkaları bohça gibi tepsinin içine alıyoruz ve kuru olan yerlere karışımdan sürüyoruz ve son yufkayı en üste yerleştiriyoruz. Ve geri kalan karışımı, ayırdığımız erimiş tereyağını sürüp, süsü içinde çörekotu ve susamı serpiştirip önceden ısıtılmış 180–190 derecelik fırında kızarana kadar pişiriyoruz.

Ben genelde pişirmeden önce böreğin kesim işlemini yaparım, pişince kesmesi daha zoruma gider.

Sağlıcakla kalın.

NOT: Bu tarifi diğer bloğumda 04/01/2008 tarihinde yayınlamıştım.

Hiç yorum yok: