11 Haziran 2008 Çarşamba

Kıymalı Patatesli Kol Böreği

Malzemeleri;
- 3 adet yufka
- 1 şişe soda
- ½ çay bardağı zeytinyağı
- Susam ve çöreotu

İç malzemeleri ;

- 150 gr. kıyma
- 2 patates ( haşlanıp rendelenmiş )
- 2 çorba kaşığı zeytinyağı
- 1 iri boy soğan
- Tuz ve karabiber
( yemeklik doğranmış soğanları ve kıymayı zeytinyağında kavuruyoruz, sonra içine tuz, karabiber ve rendelenmiş patatesi ekleyip içimizi hazır hale getiriyoruz )

Yufkayı ortadan ikiye bölüp bir tarafını ayırıyoruz. Kesilen bölümün üzerine sodalı yağlı karşımdan sürüp uzun tarafa gelecek şekilde harcımızı koyup yufkayı yuvarlayarak kıvırıyoruz ve bir ucunu kıvırıp rulo yaparak kol böreği şeklini veriyoruz.
Diğer yufkalar içinde aynı yöntemi uygulayıp 6 adet küçük boy kol böreği elde ediyoruz.
( Benim yuvarlak tepsim olmadığı için bu tür bir yöntem izledim, yuvarlak tepside ruloları birbiri ardına yapıp tüm tepsiyi kaplayabilirsiniz. )
Fırın kâğıdı serilmiş tepsiye koyup üzerlerine sodalı ve yağlı karışımdan döküp susam ve çöreotu serpiyoruz.
Önceden ısıtılmış 220 derecedeki fırında pişiriyoruz.

Böreğiniz pişince hemen fırından çıkartırsanız çıtır çıtır hali soğusa bile devam eder.

Sağlıcakla kalın.

NOT: Bu tarifi 24/02/2008 tarihinde diğer bloğumda yayınladım.

Hiç yorum yok: