8 Kasım 2013 Cuma

Zeytinyağında Acı Biber -Nükte Ablamdan



Teyzemin kızı sevgili Nükte Ablamın güzel lezzetlerinden bir tanesini daha sizlerle paylaşıyorum. Her gidişimde değişik lezzetler öğreniyorum , yaratıcılıkta sanırım ona çekmişim :) 
Uzun zamandır yapmak istiyordum sanırım biraz tembellik biraz daha sonra yaparım diyip geçiştirmekle bugüne kadar geldim. 
Kahvaltıda tüketmek amacıyla aldığım taptaze sivri biberler bir hayli acı çıkınca yapmamın artık zamanının geldiği belli oldu :) Tarif teyidini bir kez daha alarak işe koyuldum. 
Bu güzel lezzeti hem tek başına hem et ya da tavuğun yanına hem de üzerine sarımsaklı yoğurt ile tüketebilirsiniz. 
Özellikle acı sevenlerin rakı mezesi olarak çok beğeneceklerine emin. 
Malzemeleri miktar olarak belirmeyeceğim , eldeki malzemeye göre yapılabilir. 

Malzemeler :

- Acı sivri biber
- 6-7 diş sarımsak
- 3 çorba kaşığı ayçiçek yağı
- az miktarda tuz
- zeytinyağı
- kavanoz


İnce ince dilimlenmiş biberleri az miktarda tuz ile çok hafif solana kadar ayçiçek yağında kavuruyoruz. 


Kavurduğumuz biberleri cam bir kabıın içine alıp dilimlediğimiz sarımsakları ekleyerek karıştırıp hafifçe soğumaya bırakıyoruz. 


Sarımsaklı biberleri muhafaza edeceğimiz kavanoza koyup üzerinden çıkana kadar zeytinyağı ekliyoruz.
Kullanım için bir iki gün beklenirse hem sarımsak hem de zeytinyağı biberlere iyice nüfus edip daha lezzetli bir hale gelecektir. 

Sağlıcakla kalın. 

4 yorum:

Oya Genç dedi ki...

Neşem çok güzel bir tarif.. Ben bu şekilde kavurup, domates sos ekleyip hemen tüketiyordum.. Ama bunu mutlaka deneyeceğim.. Çok beğendim.. Afiyetler olsun canım... Ellerine sağlık..

mavii dedi ki...

Degisik hosuma gitti yagli tursun yapiyodum ama bu daha pratik;) eline saglik nese cim

neseersoy dedi ki...

Oyacım dene acı sevenler için harika :)

neseersoy dedi ki...

Oyacım dene acı sevenler için harika :)