9 Kasım 2013 Cumartesi

Fırında Soğanlı Patates



Fırın lezzetleri her zaman kolayıma gitmiştir .
Beni tanıyanlar benim için malzemenin hiç bir zaman problem olmayacağını bilirler , o an evde ne varsa onlardan bir çeşit çıkartabilirim . İşte bu tarifimde aynı bu şekilde ortaya çıktı :)
Malzemeleri tek tek vermek yerine fotoğrafların yardımı ile anlamak daha kolay ve pratik olacak .
Tarifim belki bu akşam misafiri olanlara ana yemeklerinin yanına garnitür olarak yardımcı olur :)


3 yumurtayı 1 su bardağı süt , 1/2 çay bardağı zeytinyağ ve 1 çay bardağı kadar un ( yarı yarıya mısır unuda kullanılabilir ) ile iyice çırpıyoruz. Bu karışımın içine istenilen miktarda tuz ,karabiber,pulbiber,zencefil,zerdeçal katıp bir müddet daha karıştırıyoruz.


1 büyük boy kuru soğanı ay şeklinde doğrayıp hazırlıyoruz.


3 ortaboy patatesi kızartmalık olacak şekilde ince ince doğruyoruz.


Fırın kağıdı serdiğimiz kabın içine soğan ,patates ve sıvı karışımını koyup birbirine iyice karışmasını sağlıyoruz.
Önceden ısıtılmış 180-190 derece fırında patates ve soğanlar pişene ve  üzeri kızarana kadar tutuyoruz.

Sağlıcakla kalın.

3 yorum:

kardelen sezgin dedi ki...

çok güzel bir yemek olmuş pratik ve yapması kolay hemen denemek lazım eline sağlık

Oya Genç dedi ki...

Çok lezzetli görünüyor canım.. Ellerine sağlık...:)

Aner dedi ki...

Ne kadar pratik ve lezzetli benim gibi yeni ewli olup fazla yemek bilmeyenler icin harika bi tarif :)) ellerinize saglik :))