15 Kasım 2013 Cuma

Buğday Salatası



Bu salatanın tam zamanı diyebilirim , aşure için kaynattığınız buğdaydan birazcık alarak evdeki yeşillikleri de ekleyerek hemen yapabilirsiniz. Hem lezzetli hem besleyici , hadi kolay gelsin  :-)

Malzeme kısıtlaması yok ne isterseniz koymakta serbestsiniz , ama bence şu sıralar domates kullanmayın zaten ne renkleri ne de lezzetleri var , hem domates biraz sulandırabilir de .

Benim salatamda , taze soğan , maydanoz , taze nane , dereotu , yeşil sivri biber , tatlı kırmızı biber ve 1 su bardağı kadar haşlanmış buğday var . Sos olarak ise ; zeytinyağı , limon , tuz ve 1 diş ezilmiş sarımsak.

Tüm malzemeleri bir arada güzelce karıştırıp sosu da ilave ettikten sonra servise hazır duruma getiriyoruz .

Sağlıcakla kalın.

1 yorum:

selda nın mutfak defteri dedi ki...

Merhabalar,
Ellerinize emeğinize sağlık. Nefis görünüyor. Sevgilerimi bıraktımmmm…..:))