8 Kasım 2013 Cuma

Kavrulmuş Pazılı Yumurta



Pazı en sevdığim yeşil sebzeleri başinda gelir .
Zentinyağlısı olsun , sarması olsun , kıymalısı olsun hepsi çok güzel olur , ama kavurmasına yumurta kırılmasını tek geçerim :) Hele birde yumurtalar serbest dolaşan tavuk yumurtası olunca lezzeti ikiye katlıyor.
Bu akşam için aklıma geldi hemen yaptım ve hemen de paylaşmak istedim
Eşim ıçinde et olmayan yemekler konusunda biraz mırın kırın eder ama bu sefer " çok lezzetli olmuş " diyerek tabağındakini hemen bitirdi :)

 Malzemeler :

 -1 bağ pazı ( doğranmış )
- 2 adet kuru soğan ( ay şeklinde doğranmış )
- 2 adet yumurta - istenildiği kadar tuz - çay kaşığı ucuyla toz zencefil , zerdecal , karabiber , kimyon ve pulbiber
- 2 çorba kaşığı zeytinyağı

 Soğanları az miktarda tuz ekleyerek zeytinyağında tencerenin kapağı kapalı olarak soteliyoruz , piştikten sonra üzerine pazıları ekleyip tencerinin kapağını bir müddet daha kapalı tutup pazılar solduktan sonra tüm baharatları ekleyip karıştırıyoruz ve iyice piştikten sonra suyunu çekmesi için hafif harkı ateşte kapağı açık olarak kavuruyoruz . Yumurta kırıp pişirme işlemini sofraya getireceğiniz zaman yaparsanız lezzeti daha güzel olacaktır. Yumurtanın beyazı tam sarısı hafif pişerse lezzeti bir derece daha artacaktır.

 Sağlıcakla kalın.

2 yorum:

mutfagabuyrun dedi ki...

kahaltıda harika olur canım.ellerine sağlık.sevgiler.

kardelen sezgin dedi ki...

yumurtanın üzerine ekmek batırmak için sabırsızca baka kaldım harika olmuş canım elin esağlık