25 Kasım 2013 Pazartesi

Fincanda Tek Kadayıf



Günümüz hastalığı gribi bir türlü üzerinden atamayan ben sonunda hastaneye gelmeye karar verdi , yapılan tahlil ve görüntüleme sonuçları çıkana kadar zamanını da birikmiş tariflerini yayınlamakla geçiriyor :) 
Bu tarif yaklaşık 2 aydır bekliyor , aslında bunun gibi bekleyen epeyce tarifim var ama onları sağlıklı bir anda yayınlamak en büyük dileğim :)
Porsiyonlar tam bir kişilk hatta kahve fincanı kullanarak daha daha küçültebilirsiniz istenirse. 
Tarife başlama ve yayınlama arasında epey zaman geçti , bu süre zarfında şükür ki iyileştim :) ama 2 haftamı aldı. 

Malzemeler :
- 400 gr. tel kadayıf
- 200 gr tereyağı
- 1 su bardağı kadar iri çekilmiş ceviz
- süsleme için kaymak

Şerbet:
- 3,5 su bardağı su
- 3 su bardağı toz şeker
- 1 tatlı kaşığı limon suyu

Suyu ve toz şekeri öncelikle kaynatıp limonu sıkıp soğuması için bir kenara bırakıyoruz. 
Kadayıfları kadayıfları birbirinden ayırıp üzerine erimiş ılınmış tereyağını döküp harmanlıyoruz. Yağı tüm kadayıfa yediriyoruz. 
Kadayıftan bir tutam alıp fazla büyük olmayan nescafe fincanın dibine sıkıştırarak yerleştiriyoruz , üzerine bir tutam ceviz koyup fincanın ağzına kadar gelecek şekilde tekrar kadayıfı koyup iyice bastırıyoruz. 


Hazırladığımız topçukları yağladıığımız
fırın kabına çevirerek yerleştiriyoruz. 
Isıtılmış fırında 175 derecede üzerleri iyice kızarana kadar pişiriyoruz. 


Fırından çıkınca kadayıflar sıcak olarak soğumuş şerbeti kepçe ile üzerlerine döküyoruz. Ara ara tepside biriken şerbeti kaşıkla üzerlerine döküp iyice çekmesini sağlıyoruz. 
Servis sırasında üzeri isteğe göre kaymak ve ceviz ile süslenebilir. 

Sağlıcakla kalın. 

Hiç yorum yok: