15 Kasım 2013 Cuma

Deniz Börülcesi



Gene yazdan kalmış güzel bir lezzet , yazın güzel bunaltmayan akşamlarından şu an hatıralarda kalan anlardan bir tanesi .
İstanbul'da deniz börülcesi yapmışlığım vardı ama yazlıkta ( Gümüşlük ) yaptığımın lezzeti daha bir başkaydı. Çok diri ve yemyeşildi .
Sağolsun sevgili Hande pazardan alıp gelmiş ve yemeğe oturmadan 20-25 dk. önce yapmaya başladık ve sonrasında aşağıdaki sofraya bir güzel kurulduk :-) Eee tabi yanına diğer meze arkadaşlarıda eklendi :-)

Deniz börülcesini yapmak çok kolay sadece tuz eklemeden ( çünkü tuzu içinde olan bir bitki ) suda yumuşayana kadar haşlıyoruz , 10 -15 dk. da haşlanıyor. Sonra içinden kılçıkları çıkartıyoruz ( iki kişi olursa daha çabuk oluyor :-) ) ve üzerine bol sarımsaklı limonlu zeytinyağlı sos ekliyoruz.
Sonrasında afiyet olsun:-)

Sağlıcakla kalın.


2 yorum:

Dostbahcesindenlezzetler dedi ki...

Nesecim afiyetler olsun yarasin diyorum. Marifetli hanimlardan guzel bir masa ve borulce tarifi:))ellerinize saglik..

selma tamer dedi ki...

bunuda denemek ısterım elıne sağlık