26 Kasım 2013 Salı

Acılı Ezme ( Kolay yoldan ) #yemekfırtınası 20.gün



#yemekfırtınası 20.gün için bu tarifimi güncelliyorum.

Acılı ezme hemen hemen hepimizin çok severek tükettiği ve balık ya da et yemek için gittiğimiz restaurantların mezelerinin içinde en önde seçilen lezzetlerden birisidir.
Aklıma gelenler; Kadiköy Çarşı'da ki Rakı Balık mekanın acılısı , Kalamış Marina'daki Develi'nin acılısını örnek verebilirim.

20. gün: Müdavimi olduğunuz pastane ya da restaurantda yediğiniz favoriniz lezzeti evde denediniz mi? Denemediyseniz tam zamanı yemekfırtınasıyla deneyin biz de bilelim. :)

Acılı ezme yapmanın en pratik yolu , hem kolay hem hafif hem de gayet lezzetli.
Tavuk , balık , et , her türlü ana yemeğin yanına harika bir meze ve ya  salata olarak yenilip misafirlerinize sunabilirsiniz. 
Eşime her türlü çeşidi bir arada yedirebildiğim yegane lezzetlerden biri , deneyin sizde başarılı olacaksınız:) Eşimden aldığım yorum " her zaman yapabilirsin " :))

Malzemeler ;

- 5 küçük boy domates ( cherry domates)
- 1 adet Çengelköy salatalığı
- 1 adet kırmızı tatlı biber 
- 3 adet yeşil biber
- 2 diş sarımsak
- 4 sap taze soğan
- 1 dolu yemek kaşığı domates salçası
- 1 dolu yemek kaşığı biber salçası
- bir kaç sap maydanoz ve dereotu
- istenildiği kadar acı kırmızı pul biber ve tuz
- 2-3 adet ceviz
- 1 yemek kaşığı zeytinyağı

Zeytinyağ hariç tüm malzemeleri ( domatesi soyup , salatalığı soymuyoruz ) parçalacıya koyup iyicene parçalanana kadar makinayı çalıştırmaya devam ediyoruz. Kıvama gelen ezmeye zeytinyağını ekleyip servise hazır hale getiriyoruz. 

Sağlıcakla kalın. 


3 yorum:

Oya Genç dedi ki...

Ellerine sağlık canım. Çok severim..Çok yaparım ama henüz paylaşamadım.. Alayım bir tabak hazır yapmışsın sen..:)

hdidem95 dedi ki...

ooouuooof diyorum ne güzel duruyor al ekmeği bandır bandır ye beni diyor ellerine sağllık canımmm afiyetler olsun

nursevincelezzetler dedi ki...

nasılda iştah açıcı.. mutlu yıllar dilekelrimle. tatlı hayatlara..