24 Ocak 2013 Perşembe

Sütlü Yarma Çorbası

Yoğun istek üzerine hemen yayınlayım dedim:)) Arzucum sözümde durdum , ama önerim hala geçerli ben sana yaparım siz gelin:))
Çocuklarında severek içeceği çok lezzetli ve besleyici bir çorba.
Buğday yarması , bulgur ve pirinçten çok daha lezzetli ama heryerde bulmak maalesefki kolay değil.
Ayrıca bu sıralar her yemeğime zencefil koyuyorum. Nedense alışkanlık edindim:)

Malzemeler:
- 1/2 su bardağı buğday yarması
- 1 orta boy soğan ( yemeklik doğranıyor)
- 1 diş sarımsak ( rendelenmiş )
- 1 çorba kaşığı mısır unu
- 2 çorba kaşığı zeytinyağı
- 1 çay kaşığı zencefil
- 1 litreye yakın süt
- istenildiği kadar tuz
- üzerine kuru nane ve pul biber

Soğanlar ve sarımsak yağda hafif ateşte soteleniyor , pişince mısır ununu ekleyip biraz çeviriyoruz, daha sonra sütü, yarmayı , zencefili ve tuzu ekleyip karıştırarak pişriyoruz. Üzerine nane ve pul biberi koyuyoruz. Sütün hepsi aynı anda eklenmeyip koyulaştıkça eklenirse ayarlamak daha kolay olur. Ateşi söndürdükten ve biraz bekledikten sonra katılaşabilir sıcak süt ile açabilirsiniz.
Sağlıcakla kalın.

5 yorum:

reyhan kokulu mutfağım dedi ki...

Malzemeyi okuyunca cok lezzetli oldugunu dusundum , ellerine saglik...

Dostbahcesindenlezzetler dedi ki...

Bugday yarmasi dediginiz nedirki?? Asure yapilan bugdaymi?? Cok guzel ve lezzetli bir corbaya benziyor ellerinize saglik.sevgiler:)

NzlGl dedi ki...

Bu nasıl bir güzelliktir böyle:))))))
süper olmuş elinize sağlık olsun, sevgilerimle

Unknown dedi ki...

Sıcak scıak tam bu havalarda nefiss olurdu..
Ellerine sağlık canım..
Sevgiler.

Unknown dedi ki...

Sıcak scıak tam bu havalarda nefiss olurdu..
Ellerine sağlık canım..
Sevgiler.