18 Ocak 2013 Cuma

Tam Buğday Unu ile Meyvalı Kek

1 paket tam buğday unu aldım ve artık mümkün olduğunda tatlı ya da tuzluda onu kullanacağım. Tuzluyu denedim başarılı oldu şimdi de meyvalı kek denedim bence o da gayet başarılı. Bakalım beyaz undan vazgeçebilecekmiyim:))
Evde tek tük kalan yaş ve kuru mevya değerlendirmek adına yaptığım kekimim tarifine başlayım. Ben kuru meyva koyduğum ve eşimle beraber şeker hastalığına aday olduğumuz için şekeri az tuttum.
Malzemeler:
- 2 yumurta
- 1/2 su bardağı yoğurt
- 1/2 su bardağı şeker
- 1/2 çay bardağı zeytinyağı
- 2 su bardağı tam buğday unu
- 1 paket vanilya
- 1 paket kabartma tozu
- 1 elma ( küçük küçük doğranmış )
- 3 kivi ( bir tanesi küçük küçük doğranmış, diğeri dilimlenmiş üzeri için )
- 1/2 çay bardağı kuru üzüm
- 4 adet kuru kayısı ( küçük küçük doğranmış )
- 1 çorba kaşığı tarçın
- 1 çorba kaşığı granül çikolata
Yapılışı :
Öncelikle yumurtaları çok iyi çırpıyoruz, şekeri ilave edip bir miktar daha çırptıktan sonra sırasıyla yoğurt, yağ , un , vanilya ve kabartma tozunu ekleyip yavaşça karıştırıyoruz. Başka bir kapta karıştırdığımız mevya tarçını ve çikolatanın bir bölümünü kek hamuruna ekleyip hafifçe karıştırıyoruz. Karışımı yağladığımız tepsiye döküp üzerine dilimle kivileri ve çikolatanın geri kalanlarını serpiyoruz önceden ısıtılmış 170 derecede pişiriyoruz.
Sağlıcakla kalın.



5 yorum:

Feray kaygısız dedi ki...

Muhteşem görünüyor canım ellerine sağlık..

Oya Genç dedi ki...

Nesecim tam benlik olmus.. Ellerine saglik enfes gorunuyor..

mutfagabuyrun dedi ki...

çok beğendim canım.nefis olmuş.ellerine sağlık.sevgiler.

kardelen sezgin dedi ki...

Nefis olmuş şekerim tam buğdayı bende deniyorum arada eline sağlık

Hafif Lezzetler dedi ki...

Ellerinize sağlık ...
Ben de un olarak sadece tam buğday unu kullanıyorum :)
Eğer yağsız tam buğday unlu kekime bakmak isterseniz işte tarifim :

http://tambugdayim.blogspot.com/2013/04/yagsz-tam-bugday-unlu-kekim.html

Sevgiler...