15 Ağustos 2008 Cuma

Sarımsaklı Pazı Kavurması

En sevdiğim sebzelerin başında pazı geliyor. Hem çok lezzetli hem de çok çabuk pişiyor.
Bu akşamki arkadaş ziyareti için hazırladım gördüğünüz kavurmayı, meze olarak çok güzel ve hafif oluyor, beyler pek rağbet göstermiyor ama biz hanımlar seviyorumJ

Malzemeler;
- 1 demet pazı
- 2 orta boy soğan ( küp küp doğranmış )
- 1 baş sarımsak
- 1 kesme şeker
- Tuz ve kırmızıbiber

Soğanları zeytinyağında çok pembeleştirmeden pişene kadar kavuruyoruz, içine tuz, kesme şeker ve kırmızıbiberi katıp yıkayıp suyunu süzüp ince ince doğradığımız pazılarımızı da katıp tencerenin kapağı kapalı olarak bir müddet pişiriyoruz. Pazılar sönüp karıştırma kıvama gelince tencerenin kapağı açık olarak suyunu çekene kadar ara sıra karıştırarak kavuruyoruz.
Ateşi söndürmeden önce dövülmüş sarımsağı katıp karıştırıyoruz.
Servis tabağımızda sunuma hazır hale getiriyoruz.

Sağlıcakla kalın.

3 yorum:

Bir Dut Masalı - nUnU dedi ki...

merahabalar.
ziyaretinize ve beğenilerinize çok tşkrlr.

pazıya bende hayranım elinizze sağlık çk svglr NuNu

pelince dedi ki...

Neşe ne zamandır pazı yememiştim,sabah sabah gözüme şahane gözüktü,ellerine sağlık..
Hayırlı kandiller

Betül İnce dedi ki...

Sevgili Neşe,

Pazı kavurması da deniz börülcesi de enfes görünüyorlar, ikisine de bayılırım. Ellerine sağlık.

Sevgilerimle.