30 Ağustos 2008 Cumartesi

Kıymalı Bezelye

Geçen hafta başında yapmış olduğum ve sadece benim tükettiğim bir yemek. Aslında sadece 2 tabaklık yapmışım bana 2 öğlen yemeği için yetti, evdeki bireylerin yememesi benim işime yaradı :-) .
Bu sene dondurucuya epey az bezelye koymuşum sadece 1 torbam kaldı. Sakladığım bezelyelerde epeyce iriydi, şimdi kışın boyutu ufak dondurulmuş hazırlarla idare edeceğim.

Malzemeler;

- ½ kilo bezelye
- 1 kuru soğan ( yemeklik doğranmış )
- 4 diş sarımsak ( ikiye bölünmüş )
- 100 gr. kadar kıyma
- 1 büyük boy domates
- 2 adet yeşil biber
- 1 çorba kaşığı domates püresi
- Tuz ve kırmızıbiber

Soğanı, domatesi, sarımsağı, yeşil biberi ve kıymayı biraz pişiriyoruz. Daha sonra düdüklü tencereye alıp bezelye, domates püresi, tuz ve kırmızıbiberini ilave edip 1 su bardağı da su ekleyerek düdüklü tencerede düdük ötüp ocağı kıstıktan sonra 10 dakika kadar pişiriyoruz.

Sağlıcakla kalın.

Hiç yorum yok: