22 Ocak 2015 Perşembe

Mantarlı Fırın Mücver-Dukan Usulü



Dukan diyetinin ATAK evresini atlaktıktan sonra SEYİR döneminde sebzelere merhaba deme zamanı:) Program kitaba göre ister birgün sebze+protein birgün sadece ATAK evresindeki gibi protein ya da 5 gün 5 gün değişiklik yapılarak devam edilebiliyor. 
Sebzelerin yanında gene mutlaka protein almak gerekiyor. 
Bugün yaptığım Dukan usulü kabak dolmasından artan kabak içini ben de eklemelerle fırın mücvere çevirdim. Tabi sıfır yağ , ama yanında yenecek protein ve hafif sarımsaklı yağsız yoğurt yağın eksikliğini aratmayacaktır. 
Malzemelerde havuç ve patates gibi şekerli sebzelerin dışında diğerleri de kullanılabilir. 

Malzemeler ;
- 1 adet dolmalık kabak ( rendelenmiş ) - ben dolma yaptığım 2 kabağın içini kullandım.  
- 1/2 kuru soğan ( küçük küçük doğranmış )
- 3 yaprak pazı
- 1 tatlı kaşığı kuru nane
- 5 adet kültür mantarı
- 1 tam yumurta + 1 yumurtanın akı
- 1/2 çorba kaşığı yulaf kepeği
- kırmızı biber, karabiber, tuz,zerdeçal,zencefil ( çay kaşığı ucuyla )

Yumurta ve bahartları iyice çırpıyoruz. 
Bu karışımı doğranmış sebzelerin ve yulaf kepeğinin üzerine döküp tüm malzemeyi iyice karıştırıyoruz. 
Bu karışımı fırın kağıdı serili küçük bir tepsiye döküp önceden ısıtılmış 170 derecelik fırında üzeri kızarana kadar pişiriyoruz. 

Sağlıcakla kalın. 

Hiç yorum yok: