20 Ocak 2015 Salı

Kremalı Tavuk - Dukan Usulu ( Atak ve Seyir için )



Dukan diyeti hep bana sürekli protein tüketilen , sadece tek tip beslenme ile zayıflanan son derece sağlıksız bir diyet gelirdi. 
Kitabını alıp incelemeye başladığımızda hiçte öyle olmadığının fikrine vardık. 
Sadece protein tüketilen çok kısa bir evresi mevcut , buna ATAK deniliyor ve bu kişiye göre değişiyor. 
Sadece protein derken akla sadece kırmızı et gelmesin. Kullanılabilecek besinler yağsız olmak kaydı ile tüm kırmızı etler - kıyma, bonfile, antrikot v.b. ( kuzu, koyun tercih edilmiyor ), sakatatlar , tavuk , hindi , balıklar ( yağlı olan somon balığı bile ) , süt , peynir , yumurta , hindi füme.
Yulaf kepeği ile hazırlanabilecek ekmek , pancake ve krepler.
Tek hoşlanmadığı eğer çok can çekerse tatlandırıcı ile hazırlanmış tatlılar. 
Ve en önemlisi bolca su tüketmek. 
Ayrıca ATAK devresi geçtikten sonra başlayan SEYİR evresi sırasında sebze tüketimi başlıyor ve belli oranlarda zeytinyağı kullanımı devreye giriyor. 
Ben mümkün olduğunca diyete uygun yağtığım yemekleri paylaşacağım , ben de birkaç tane blogtan ve instagramdan tarifler konusunda yardım aldım , belki benim yazdıklarımla da başkaları yardım etmiş olurum. 
Fikir aldığım bloglar : www.dilegindukangunlugu.blogspot.com.tr
www.dukandiyetitariflerim.com

Ama şu varki yemekler biraz uğraştırıcı , birazda pahalı ürünler ve kesin karar verdikten sonra azimle yapılması gereken bir diyet. 
Ama karar verdikten sonra kesinlikle öncelikle kitabını alıp okumak lazım. Kitap kalın gelip sizi korkutmasın , çok kısa bir sürede okuyabileceğiniz bir kitap. Kitabı okumadan kulaktan ya da internetten edindiğiniz bilgilerle kesinlikle diyete başlamayın , edilen tecrübelerin paylaşımından başarısızlıkla sonuçlandığı ve hayal kırıklığına uğrattığı bilgisini öğrenmiş oldum. 
Kısa bir bilgiden sonra ilk tarifime başlayım :)

Malzemeler ;

- 1/2 kilo fileto haline getirilmiş yağsız tavuk göğsü
- 3/4 su bardağı yağsız süt
- 1 tatlı kaşığı mısır nişastası
- kırmzı biber , karabiber, tuz , zerdeçal 
- 1 tatlı kaşığı elma sirkesi
- 4 dal kadar maydanoz ( doğranmış )

Tavukları baharat ve sirke karışımında birkaç saat dinlendiriyoruz. 
Dinlenen tavukları yağsız olarak ızgara tavada her iki tarafa kızarp pişene kadar tutuyoruz ve uygun yayvan bir tencereye alıyoruz. 
Mısır nişastasını sütte iyice çırparak tavukların üzerine döküp karıştırarak kısık ateşte 5 dakika kadar sos krema kıvamına gelene kadar pişiriyoruz. 
Ateşi kapattıktan sonra maydanozları ilave edip bir süre dinlendirdikten sonra servis yapıyoruz. 

Sağlıcakla kalın. 

2 yorum:

Feray kaygısız dedi ki...

Neşecim kolay gelsin azmin elinden hiç birşey kurtulmaz.Vermek istediklerini bana gönder. Bende almaya çalışıyorum. Sevgiler...

Dostbahcesindenlezzetler dedi ki...

Diette basarilar:)) Tavuk nefis gozukuyor afiyetler olsun..