24 Kasım 2011 Perşembe

Palamut Buğulama Ocakta

Uzun zamandan sonra mevsimini kaçırmadan bir müddet önce yapmış olduğum lezzeti yiyenler tarafında onaylanan palamut buğulamayı paylaşmak istedim.

Malzemeleri ve yapılışı basitmi basit ama yemesi nefismi nefis:-)

Malzemeler ;

- 2 adet kalın halka doğranmış palamut ( buğulam için kalın doğranırsa daha güzel oluyor )
- 3 adet iri boy kuru soğan ( kalın olarak halka halka doğranmış )
- 3 adet patates ( halka halka doğranmış )
- 2 adet domates ( halka halka doğranmış )
- yarım demet maydanoz
- 2 adet limon ( halka halka doğranmış )

tuz , karabiber , zeytinyağı

Tepsimizi çok az yağlıyoruz aralara çok az tuz ve karabiber serpiştirerek sırasıyla soğan , patates , balık , domates , maydanoz ve limonu yerleştiriyoruz. En üstüne çok az zeytinyağı gezdirip tepsinin üzerini folyo ile kapatıp çok harlı olmayan ateşte pişiriyoruz. Suyunu salacağı için son 5 dakikasında folyoyu açık olarak pişiriyoruz suyunu hafifçe çektiriyoruz.
Ocakta pişme işleminden sonra çok az bir müddette fırının ızgarasında tutulabilir.

Sağlıcakla kalın.

Hiç yorum yok: