24 Kasım 2011 Perşembe

Buharda Kabak - Salata

Hem garnitür , hem salata hem zeytinyağlı , hangisini isterseniz adlandırabilirsiniz.
Evde 1 ya da 2 kabak bulunca ne yapıyım diye düşünürken her zamanki gibi ortaya çıkan benim uydurma sevgili arkadaşım Özlem'in yaratıcılık dediği bir tariflerden bir tanesi :))

Malzemeler ;

- 1 ya 2 adet dolmalık kabak
- bol taze nane
- 1 diş dövülmüş sarımsak
- zeytinyağı , limon , istenildiği kadar tuz

Kabuklarını soymadan doğradığımız kabaklarımızı buharda pişiriyoruz. Sıcakken üzerine yağ-limon-sarımsak-tuz karşımını ilave edip , kabaklar sıcakken koyduğumuzda kararmaları için soğuduktan sonra irice doğradığımız taze naneneleri ekleyip yavaşça karıştıyoruz.

Sağlıcakla kalın.

2 yorum:

lengineer dedi ki...

mis gibi light ve besleyici bir tarif olmuş ellerine sağlık canım...

feray dedi ki...

Çok güzel bir salata olmuş Neşecim.
Ellerine sağlık.
Sevgiler..