Hem garnitür , hem salata hem zeytinyağlı , hangisini isterseniz adlandırabilirsiniz.
Evde 1 ya da 2 kabak bulunca ne yapıyım diye düşünürken her zamanki gibi ortaya çıkan benim uydurma sevgili arkadaşım Özlem'in yaratıcılık dediği bir tariflerden bir tanesi :))
Malzemeler ;
- 1 ya 2 adet dolmalık kabak
- bol taze nane
- 1 diş dövülmüş sarımsak
- zeytinyağı , limon , istenildiği kadar tuz
Kabuklarını soymadan doğradığımız kabaklarımızı buharda pişiriyoruz. Sıcakken üzerine yağ-limon-sarımsak-tuz karşımını ilave edip , kabaklar sıcakken koyduğumuzda kararmaları için soğuduktan sonra irice doğradığımız taze naneneleri ekleyip yavaşça karıştıyoruz.
Sağlıcakla kalın.
24 Kasım 2011 Perşembe
Buharda Kabak - Salata
Etiketler:
salatalar,
Sebze Yemekleri,
zeytinyagli
Kaydol:
Kayıt Yorumları (Atom)
2 yorum:
mis gibi light ve besleyici bir tarif olmuş ellerine sağlık canım...
Çok güzel bir salata olmuş Neşecim.
Ellerine sağlık.
Sevgiler..
Yorum Gönder