27 Kasım 2011 Pazar

Tahinli Kuru Baklava / Tarif Betül'den Abime :-)

Abim diye söylemiyorum ama elinden ne çıkarsa çok lezzetli , her ne kadar dün birlikte mutfakta birazcık didişerek iş yapsakta şaka abicim şaka :-)))


Kurban bayramı ziyaretimizde sunulan maalesefki yemekte çok fazla yediğimiz için sadece 1 tane tadına bakabildiğim abimin yaptığı tahinli kuru baklavanın tadı damağımda kalmadı dersem yalan olur. Ben ki fazla tatlı sevmeyen birisi hayran kaldım.


Tabi tarifin annesi Betül'ü unutmamam gerekir , bir günde onun elinden yeriz inşallah :-))


Malzemeler ; - Mini fırın tepsisi için

- 15 adet baklava yufkası

- 500 gr. tahin

- 1 çay bardağı sıvı yağ

- 2 su bardağı toz şeker

- 3 su bardağı çok az dövülmüş ceviz


Tahinin içine sıvıyağı katıp iyice karıştırıyoruz.
1 kat yufayı serip üzerine tahin sürüp toz şeker serpiyoruz , 2. kat yufakayı üzerine serip aynı işlemi yapıyoruz , 3. katıda serip tahin ,şeker ve ayrıca cevizi serpip sıkı bir şekilde rulo yapıyoruz.Bu işlem diğer yufkalarla yapılıp hepsini tepsiye diziyoruz ve verev olarak 4-5cm. uzunlukta kesiyoruz.


Tepsiyi önceden ısıtılmış 170-180 derecelik fırına koyup üzeri kızara kadar pişiriyoruz.



Çıtır çıtır bir lezzet olarak üzerine herhangi bir şerbet gerek olmadan servis ediyoruz , istenirse pudra şekeri serpilebilir.



Sağlıcakla kalın.



Hiç yorum yok: