1 Mart 2009 Pazar

Meksika Fasulyesi Salatası

Meksika Fasulyesi Salatası

Uzun zaman oldu Meksika Fasulyesi ile bir yemek yapmayalı. Bu fasulyeye yaklaşık 4 sene önce 1 yıl boyunca evimizde misafir ettiğimiz Meksikalı kızımızdan öğrenmiştim.Kızım öğrenci değişim programı ile 1 sene boyunca Amerika'ya okumaya gidince Meksikalı kızımızda 1 sene Türkiye ye okumaya geldi ve bizde kaldı .Meksikalı kızımız diyorum çünkü tüm aile onu kızımız gibi benimsedik ve hala yazışarak ara sıra sıra konuşarak hasret gideriyoruz , onun Türkiye'de bizimde Meksika'da bir evimiz var.

Eğer çocuğunuz için yurtdışı belli bir dönem okul imkanınız varsa değerlendirmenizi canı gönülden öneririm. Ama bu değişim programları dahilinde olursa en azından çocuğunuzun yanınızda olmadığı dönemlerde gelecek olan aynı yaşlardaki çocuk bir nebze olsa sizi oyalacak ve zamanı daha hızlı geçirecektir.

Benim kızıma 1 sene yurtdışında farklı ailelerde yaşaması ve orada lise son sınıfı tekrar okuması hem dil açısından hem de kendine güveni açısından çok büyük artılar getirdi.Şu anda farklı bir şehirde eğitimini sürdürüyor özlem dışında ben onun hakkında hiç bir endişe duymuyorum çünkü hem eviyle hem de dersleriyle aynı anda baş edebilecek bir güçte olduğunu biliyorum çünkü bunu bana gösteriyor.

Evet şimdi gelelim salatamıza :-) bu salatayı da dün akşamki misafirlerim için yaptım , çok lezzetli bulundu ve tamamı bitti :-)

Malzemeler;
- 1 küçük kutu Meksika fasulye konservesi
- 1 küçük kutu haşlanmış mısır konservesi
- 7-8 adet kurutulmuş domates
- 6 sap taze soğan
- dereotu
- taze nane
- 1 çorba kaşığı nar ekişisi
- zeytinyağı
- tuz

Fasulyeleri ve mısırları süzgeçte iyice yıkayıp bir müddet suyunun süzülmesi için bekletiyoruz. Sonra bir kabın içine alıp ince ince doğranmış yeşillikleri ve biraz sıcak suda bekletilip şerit şeklinde doğranmış kurutulmuş domatesleri ekleyerek üzerine nar ekşili , zeytinyağlı ve tuzlu sosu ekip karıştırarak servise hazır hale getiriyoruz.

Sağlıcakla kalın.

4 yorum:

Unknown dedi ki...

MEKSİKA FASULYESİ ÇOK GÜZEL VE NE MUTLU SANA BÖYLE GÜZEL BİR EVLAT YETİŞTİRMİŞİN...

NzlGl dedi ki...

Hayattaki en büyük başarı böyle bir evlat yetiştirmeniz olsa gerek. Allah bağışlasın daima iyi günlerini göstersin inşallah.
Meksika fasüleyesinden bende salata yapıyorum. Değişik bir lezzet oluyor.
Elinize sağlık
sevgiler

Adsız dedi ki...

çok lezzetli görünüyor,llerine sağlık canım..böyle değişik lezzetler hep ilgimi çekmiştir...

Aybike Ceylan dedi ki...

Ellerine saglik, harika olmus Nese'cigim.Hele asagida ki hamsiye bayildim...

Sevgilerimi gonderiyorum...