15 Mart 2009 Pazar

Havuçlu Dereotlu Pilav Özlem'den

Havuclu Ve Dereotlu Pilav

Dün akşam Özlem’lerde yemekteydik, sağ olsun kısa zaman içinde çok güzel şeyler hazırlamış zaten bizde ondan bunu bekler ve devamını canı gönülden dileriz :-)
Bu cümle okuduğunda kulaklarımın çınlayacağına eminim :-)

Aslında direk olarak kendisinden tarif almadım gördüğüm miktar ve lezzet doğrultusunda size tarifini vereceğim gerçekten çok lezzetli olmuştu. Zaten herhangi bir yerinde hata yaparsam zaten Özlem müdahale eder :-)

Malzemeler ;

- 2 su bardağı pirinç
- 1 orta boy havuç ( ince olarak rendelenmiş )
- Taze dereotu ( küçük küçük doğranmış )
- İstenildiği kadar Tereyağı
- İstenildiği kadar tuz

Pirinçler bir miktar sıcak suyu içinde ıslatılır, daha sonra pirinçler unu kaybolana kadar akan su altında iyice yıkanır.
Tencerede yağ ve rendelenmiş havuç biraz kavrulur ve üzerine pirinçler eklenip bir süre daha kavrulur.
Daha sonra tuz ve 2 su bardağı su ilave edilip önce harlı , kaynayınca kısık ateşte suyu çekene kadar pişirilir.
Pilav piştikten sonra üzerine kağıt havlu konup bir süre demlendirilir ve demlenip karıştırırken küçük küçük doğranmış olan dereotları ilave edilip servise hazır hale getirilir.

Sağlıcakla kalın.

1 yorum:

Aybike Ceylan dedi ki...

Ellerine saglik Nese'cigim,
Harika olmus...

Sevgiler ve iyi bir hafta dilegimle...