15 Mart 2009 Pazar

Soğuk Hava Çorbası

soğuk hava çorbası

Artık biran önce havaların ısınmasını dört göz ile bekliyoruz. Sanırım uzun zamandan beri İstanbul bu kadar bulutlu ve yağmurlu zamanlar geçirmemişti.
Tabii ki yağmurun yağması barajlarımızın dolması için gerekli ama insanda ara sıra güzel ve güneşli günler görmek istiyor :-)
Bugünde hava epey soğuk, hatta sabah kahvaltı ve alışveriş için dışarı çıktığımızda soğuk havayı epey iyi hissettik, özelikle markettin dışında bulunan sebze ve meyve reyonunda :-)

Bende bu soğuk günde en iyi gidecek yiyeceklerden çorbamı hemen yaptım ve sizlerle paylaşmak istedim. Aslında gayet basit mercimek çorbası ama sadece soğanları kavurarak eklediğim için biraz değişik oldu.

Malzemeler;

- 1 su bardağı kırmızı mercimek
- 2 orta boy kuru soğan
- 1 orta boy patates
- 1 çorba kaşığı tereyağı
- 1 tatlı kaşığı zeytinyağı
- Tuz
- Nane ve kırmızıbiber

Yıkadığımız mercimeği, soyup iri iri doğradığımız 1 adet soğan ve patatesi çok harlı olmayan bir ateşte üzerini epeyce geçecek miktarda su ile iyice pişiriyoruz, suyunu çekerse çok az miktar su ilave ediyoruz.
Ayrı bir tavada diğer soğanı çok küçük boyutta yemeklik şeklinde doğrayıp tereyağı ve zeytinyağı ile iyice pişiriyoruz ( kapak kapatarak pişirirseniz daha çabuk yumuşarlar ). Pişen soğanlara kuru nane ve kırmızıbiber ekleyip ocağı kapatıyoruz.
Pişen mercimekleri parçalayıcı yardımı ile ezip ve yağlı soğanımızı çorbamıza ilave edip bir taşım kaynatıyoruz.

Sağlıcakla kalın.

Hiç yorum yok: