30 Kasım 2008 Pazar

Sıcak Bir Buluşma - Tünel

Bugün uzun zamandır görüşemediğim çok sevdiğim dostum ve arkadaşım Burcu ile buluştuk. Eskiden aynı yakada otururduk ve hemen hemen her cumartesi günü Bağdat Caddesi sefamız olurdu ve mutlaka Şaşkınbakkal'daki Schlotzky's Deli de Orginal Sandwich yiyip uzun uzun sohbet ederdik. Eee sonrası tabiki ufakta olsa alışveriş her bayan gibi :-))Ama şimdi farklı yakalarda oturduğumuz ve yoğun iş temposunda olduğumuz için çok sık görüşemiyoruz , ama görüştüğümüz zaman bıraktığımız yerden devam ediyoruz:-))
Dün aniden verilen bir karar ile önce Sultanahmet civarında buluşmaya karar verdik , ama maalesef ben Bostancı-Göztepe civarlarında E5 trafine mağruz kalınca ( bilginiz üzere az olan alışveriş merkezlerine bir tanede Optimum Outlet eklendi buda zaten var olan trafiği nerdeyse üç katına çıkardı ) buluşma rotamız Taksim'e çevrildi. Üsküdar-Beşiktaş hattından kısa bir zamanda Taksim'e ulaştım ve İstiklal Caddesi'nin o muazzam ama o derecede güzel olan kalabalığını geçerek Tünel'e vardım ve sevgili arkadaşım Burcu ile buluştum.
Nerede oturalım diye düşünürken The House Cafe 'de karar verdik , çokta iyi etmişiz , çok ucuz bir mekan değil ama sıcak bir ortam , özellikle bizim oturduğumuz cam kenarı çok güzeldi diyebilirim. Yiyecek ve içecek konusunu tamamen Burcu'ya bıraktım çünkü mekan onun mekanıydı :-) .Yiyecek kısmını anlatmıyorum " çünkü fotoğrafını çekemedim:-( " ,lezzeti mükemmeldi.
Ama içeceği paylaşmadan geçemeyeceğim.
İşte görmüş olduğunuz bu güzelliğin adı " Light Naneli Limonata " aslında meyva bardağı da denebilir :-) Lezzeti çok güzel ve değişik , bol buzlu ve içerken içinizi ferahlatıyor. Eminim sıcak yaz günleri için en ideal içeceklerden bir tanesi.
Bunu en kısa zamanda evde deneyeceğim ama önce bu boyutta bardak almam lazım. Şimdi eşimin " yaa zaten hiç bardağımız yok iyi olur " dediğini duyar gibiyim:-))
Uzun uzun sohbetimiz sonucunda bir Tünel klasiğimiz haline gelen Lale Plak'a girdik . O küçücük mekan içinde öyle zenginlikler barındıyorki ancak görmeniz gerekir kelimelerle anlatılacak gibi değil. İçinde bulunan kişiler ne aradığınıza ve istediğinize her zaman yardımcı olan kişiler . Bu ilgi ve alaka sevgili Burcu'nun tadıkları olması sayesinde değil , dışardan gelen ve tanımadıkları müşterilere de aynı özeni gösteriyorlar .
Dünya ve Geleneksel Türk Müzikleri dışında esas olarak bir Klasik Müzik ve Caz zenginliği. Çekmecelerden çıkan her CD ayrı bir güzellikte , insan maaşı alıp sonrada gelip burayamı yatırsam diye düşünebilir:-)
Yukarıda fotoğrafta gördüğünüz, besteci Can Atilla' ya ait son çıkartmış olduğu CD . Bundan önceki 2 CD sini severek dinliyorum " Sultanlar Aşkına" ve " Aşk-ı Hürrem" . Bu CD ile ilgili geçenlerde bir yazı okumuştum ve ne zamandır almayı planlıyordum , bugün Lale Plak'tan bu CD'yi edindim. Bu CD'nin müzikleri ilk Türk Bale'si olan Çağrı için Can Atilla tarafından bestelenmiş ve Mersin Devlet Opera ve Balesi tarafından sahneye konulmuş. İstanbul' a gelirse , umarım haberdar olurum , kesinlikle kaçırmak istemem . Müzikler çok hoşuma gitti , dinlemeye değer bir yapıt.
Lale Plak'tan çıkıp eve dönüş yoluna İstiklal Caddesi'nden geçerek devam ettik. Ama Beyoğlu'na gelipte aşağıda fotoğrafı bulunan çocukluğumdan bugüne gelen tarihi Beyoğlu Çikolatası almadan eve dönülürmü , hele evde çikolata delisi bir eş beklerken :-)
Aslına bakarsanız lezzeti şu anda marka olarak marketlerde bulunan bazı çikolatalar kadar güzel değil ama nedendir bilinmez sanırım bende Beyoğlu ile bütünleştiği için ayrı bir yeri vardır. Bildiğim kadar ile bu çikolata 1950'lerden beri satılmaktaymış , eeee o zaman gerçekten tarih. Satıldığı yerler ise küçücük ve tepeleme özellikle fındıklı ama azda olsa fıstıklı çikolata ile dolu büfe tarzında dükkanlardır. Bu dükkanlarda hemen hemen başka satılan hiç birşey yoktur . Bu çikolataların ayrı bir özelliği de İstiklal Caddesi haricinde hiç bir yerde satılmamasıdır , en azından ben başka hiç bir yerde görmedim.
Çikolatamı da aldıktan sonra Burcu beni Beşiktaş dolmuşlarına kadar , başka bir yere gitmeyeyim diye :-) , bıraktı.
Canımcım en kısa zamanda tekrar çok güzel bir gün geçirmek dileğiyle.

Sağlıcakla kal.

4 yorum:

HÜLYA dedi ki...

BÖYLE GZÜEL VE SICAK BİR BULUŞMAYA NE DENİR Kİİ. ALLAH DOSTLUĞUNUZU DAİM ETSİN.. SEVGİLER

Disalce dedi ki...

canım dolu dolu bir gün geçirmişsin..okurken yoruldum ..alışverişler,yürümeler,trafik...

ama eğlenceli geçmiş....
içecek nefis görünüyor...tadınıda sen biliyorsun...

NzlGl dedi ki...

Öyle güzel anlatmışsınız ki bizde sizinle gezmiş kadar olduk. Limonataya bayılırım. Bunun bir benzerini Erenköy Divan'da içiyorum. Harika bir tad.
Arkadaşlarla geçirilen saatlerin tadıda bir başka oluyor.
Çok sık geçtiğim için oralardan trafik konusunda size katılıyorum.Optimum üstüne tüy dikti denilen cinsten oldu adeta:(

neyse sevgiyle kalın

Damak Tadı dedi ki...

Hoş ve dolu dolu bir gün olmuş sizler için..Dostlarla her yer güzel değilmidir ki!


Sevgier..