23 Kasım 2008 Pazar

Kuru Domates Salatası

Kuru domatesin tadını çok seviyorum ama sert olması sebebi ile bazen yemesi zoruma gitmiyor da değil :). Bu sebepten dolayı sanırım yaklaşık 2 ay önce fotoğraftaki salatayı haşlayarak yaptım ve sonuç şahitlerim olduğu için açıkça söyleyebilirim mükemmel oldu :))

Malzemeler;
- 1 su bardağı kadar kutu domates
- 1 çay bardağı kadar bezelye
- 5–6 adet ceviz
- Kekik, fesleğen, limon, tuz, ezilmiş 1 diş sarımsak, zeytinyağı

Kuru domatesleri ve bezelyeleri ayrı ayrı tencerelerde çok az su ile haşlıyoruz ( haşlama kıvamı sizlerin damak zevkine kalmış ) . Haşlanmış domateslerin kabuklarını soyup birkaç parçaya doğruyoruz, servis kabımıza koyup üzerine haşlanmış bezelyeleri ve kekik, fesleğen, limon, tuz, ezilmiş 1 diş sarımsak, zeytinyağından yapmış olduğumuz sosumuzu domates ve bezelyelerin üzerine döküyoruz, en üstte de süslemek için cevizleri birkaç parçaya kırıp koyuyoruz.

Sağlıcakla kalın.

1 yorum:

PAPATYA SOFRASI dedi ki...

Valla bu kuru domatesin tadını bilen bırakamıyor..Biz çok yeriz kahvaltılarda falan..

Görüntü süper..SEVGİLER..