29 Kasım 2008 Cumartesi

Kahverengi Domatesli Salata

Geçen pazar günü haftalık alışveriş için markete gittiğimizde bugüne kadar hiç görmediğim bir domates cinsi ile karşılaştım. Bu domatesin gerçek adını bilmiyorum , zaten markette de sadece domates diye adlandırmışlardı. Bu yazımı yazmadan önce internetten araştırıyım dedim ama net olarak bir bilgiye rastlamadım , bazı sayfalar Kırım domatesi , bazıları siyah bazıları da kahverengi domates diye bahsediyor . Bana kahverengi daha güzel geldiği için ben Kahverengi Domates diye adlandırdım.

Dokusu epey sert ve hala dolapta 2 tane var ve hiç yumuşamadı , bu da aklıma hormon katkılımı acaba diye bir soru getirmiyor değil aslında. Neyse bir kere denemekten birşey olmaz gibi bir düşünce ile içimi rahatlatabilirim :-)Dış görüntüsü çok dekoratif , fotoğrafta çok net belli olmayabilir ama koyu kırmızı zemin üzerine kalın ama düzensiz kahverengi çizgiler mevcut , boyutu kiraz domesteler gibi ama kabukları onlardan daha sert .

Bu değişik domates yeşillik , peynir ve ceviz karışımında ise akşam yemeği salatam oluverdi :-) Ve her zamanki gibi eşim bir lokma bile almadan koskoca kase salatayı ben bitirdim , yakında meee diye ortalarda dolaşabilirim :-)

Sanırım arife tarif gerekmez , fotoğtaf herşeyi anlatıyor , ama salatalarınızda mutlaka sızma zeytinyağı kullanmanızı öneririm . Ben yaz tatlimiz sırasında Cunda Adasında bulunan Has Zeytincilik'ten ( buradan hemen hemen her sene alırız , hatta kargo ile bile yolluyorlar ) almış olduğım sızma yağı kullanıyorum .ilk 5 lt.lik tenekem bitti , 2. kutu kullanıma açıldı , o da bitince telefon ile isteme zamanı geliyor:-)

Sağlıcakla kalın.

3 yorum:

Adsız dedi ki...

Ellerinize sağlık salata harika görünüyor bayıldım.

karmaguzellik.blogcu.com

akasyakokusu dedi ki...

Neşe'cim salata enfes görünüyor.
kırım yada hazar domatesi diye geçiyor bu domatesler..burda görmedim olsa olsa belki migros getirir.
eline sağlık sevgiler.

elma şekeri dedi ki...

Ellerinize sağlık nefis görünüyor.