4 Eylül 2008 Perşembe

Zeytinyağlı Domates

Dün akşam yemeğinde yediğimiz balığın yanında ilk defa yediğim bu zeytinyağlıyı sevgili arkadaşım Özlem yapmış.

Ben daha önce yememiştim ama Lezzet dergisinde tarifini görmüştüm ama unuttuğum için yapmak aklıma gelmedi.
Sağ olsun Özlem’cim yapmışta aklama getirdi artık bende yaparım.

Çok lezzetli bir zeytinyağlı çeşidi diyebilirim, özellikle misafir sofralarında değişik bir çeşit oluşturur denemekte yarar var.

Ellerine sağlık canım arkadaşım.

Malzemeler ;

- 1 kilo sert domates ( çok ince olmayacak şekilde dilim dilim doğranacak )
- 2 baş kuru soğan ( ay ay doğranmış )
- 5-6 diş sarımsak ( ikiye bölünmüş )
- 1 kesme şeker
- 1 çorba kaşığı pirinç
- Tuz
- Bir miktar doğranmış maydanoz
- ½ çay bardağı kadar zeytinyağı

Soğanı ve sarımsağı hafifçe yağda solduruyoruz, içine geri kalan tüm malzemeyi koyup domatesleri zedelemeyecek şekilde hafifçe karıştırıp kısık ateşte pişene kadar tutuyoruz.

Sağlıcakla kalın.

9 yorum:

Adsız dedi ki...

selam.çok lezzetli bir zeytinyaglı yemege benziyor..özlemin eline saglık..sizede afiyet olsun..sevgilerimle.
http://hunerlieller.net

NiNo dedi ki...

mmm nefis birsey bu ellerine saglik canim guzel dileklerin icin cok tesekkurler

Özlem Avcı-mutfaktayimm dedi ki...

Canım adaşım Özlem'in ellerine sağlık harika bir zeytinyağlı alternatif olmuş yiyenlere afiyet olsun...

Mucukssss

HÜLYA dedi ki...

merhaba canım ziyaretine ve güzel dileklerine çok teşekkürler canım..

zeytinyağlı harika görünüyor ellerine sağlık daha sık görüşmek dileğiyle sevgiyle kal

Adsız dedi ki...

Ayy Neşe'cim ben bunu bi kere bi yerde yemiştim..Bayılmıştım..Zaten zeytinyağlı,pilaki tadında yemekleri çok severim...Sevgilerimle..

Adsız dedi ki...

Zeytinyağlı Domates çok güzel görünüyor. Kabak çiçeğiyle ilgili sorunu hemen cevaplıyım. Pazarlarda bulman biraz zor. Çünkü toplandıktan sonra 1-2 saat içinde çiçek kapanıyor. Bir dahada açılmıyor. Bu yüzden pazarlara getiremiyorlar.Çok hassas bizim bahçemizde olduğu için hemen toplayıp içini doldurup öyle pişirip veya pişirmeden buzlukta saklıyoruz. Sevgiler
http://tazenane.blogspot.com

Adsız dedi ki...

SELAMLAR HAYIRLI IFTARLAR SEVGILERDILIYORUM www.gonlumdentadlar.blogspot.com www.gonlumden.blogspot.com
COK LEZZETLI BIR YEMEGE BENZIYOR ELLERINIZE SAGLIK

Adsız dedi ki...

pek severim zeytinyağlı tarifleri.. Ben de yaparım ama içindeki pirinci hiç katmazdım. Bir de böyle denemeli..

sıcacık sevgiler..

!!! ♥ Hasretli Lezzetler ♥ !!! dedi ki...

mmmh eminim cok lezzetlidir, nefiss görünüyor...bende denemek isterim ...

kocaman sicack sevgilerimle ..

hayirli ramazanlar..