14 Eylül 2008 Pazar

Mantarlı Ve Portakallı Pilav

Bu pilavı ne zaman yaptığımı hiç hatırlamıyorum, yayınlanmamış fotoğraflarıma bakınca gördüm ve paylaşmak istedim.
Değişik bir lezzet, ben pilavda portakal suyunu kullanmayı çok seviyorum, bu alışkanlıkta sevgili arkadaşım Özlem’den geldi, ilk olarak o yapmıştı ve çok hoşuma gitti. Bende bu sefer mantarda ekleyerek biraz zenginleştirdim.

Malzemeler;

- 1 su bardağı pirinç ( 20 dakika kadar sıcak suda ıslatıyoruz )
- 1 su bardağından biraz fazla yarısı su yarısı portakal suyu karışımı
- 2 çorba kaşığı kadar pişmiş mantar ( konserve )
- İstenildiği kadar tuz
- 1 çorba kaşığı kadar tereyağı

Pişmiş mantarları tereyağında biraz çevirdikten sonra iyice süzdüğümüz pirincimizi de hafifçe tereyağında kavuruyoruz. Daha sonra üzerine su ve portakal suyu karışımını ve tuzunu ekleyip tencerenin kapağını kapatarak kaynayınca ateşi kısıp suyunu çektirip pişmesini sağlıyoruz.
Ateşi söndürüp pilavın üzerine kâğıt havlu serip tenceremizin kapağını kapatıp bir müddet demlendiriyoruz ve pirinçleri zedelemeden karıştırıp servise hazır hale getiriyoruz.

Sağlıcakla kalın.

1 yorum:

Lezzet Gemisi dedi ki...

OY OY OYYYY... HEPSİ BİRBİRİNDEN NEFİS GÖRÜNÜYOR. AMA ÖZELLİKLE BU PİLAV ÇOK İLGİMİ ÇEKTİ. MUTLAKA DENEYİP TADINA BAKICAM. ELLERİNE SAĞLIK. SAĞLIKLI, MUTLU, BAŞARI DOLU BİR HAFTA DİLİYORUM CANIM. SEVGİLER...