2 Eylül 2008 Salı

Kabak Karnıyarık


Bu yemek başlangıçta basit bir kıymalı kabak yemeği olacakken, birden bu şekle dönüşüverdi :-)

Kabağın yetiştiricisi sevgili arkadaşım Nursen. Kendisinin Ağva’da çok güzel bir evi var ve epeyce büyük bahçesi. Her sene “ bir daha bu kadar çok sebze ekmeyeceğiz “ der ama topla topla bitiremezler:-). Eee bundan tabii ki bizlerde sebepleniyoruz fenada olmuyor hani :-).
Biraz yüzsüzlük edip “ ee nerde benim sebzeler “ diyorum ve ertesi hafta hemen geliyor, ama eve götürmem için birde hamal gerekiyor, sanırım “ al işte çenen kapansın “ der gibi kilolarca getiriyor sağ olsun :-)

İşte bu kabak ve domateslerde sevgili arkadaşımın mahsülleri, kabak normal boyutuna göre nerdeyse 4 ya da 5 kat büyüktü ve yıkarken bu yemeği yapma fikrini sağladı. Sizlerin o kadar büyük kabağı nereden bulacağınızı bilemiyorum, işin açıkçası sanırım ben bile bulamam bir daha:-) , ama olsun normal ebattaki kabakla yapılamayacak bir yemek değil.

Malzemeler;

- 1 büyük boy dolmalık kabak
- 100 gr. kıyma
- 1 çorba kaşığı pirinç
- 2 iri boy domates
- 1 baş soğan ( yemeklik doğranmış )
- 1 çorba kaşığı domates püresi
- Tuz ve karabiber
- Taze nane ( ince ince kıyılmış )

Kabağımızı ortadan ikiye ayırıp içlerini boşatıyoruz, yarısını o şekilde bırakıp diğer yarısını ince dilimler halinde doğruyoruz. Ayrı bir tavada soğanı domatesi ve kıymayı tuz ve biberi ile birlikte kavuruyoruz. Tavanın altını kapatmadan önce pirincini, domates püresini ve nanenin çokça bölümünü ekliyoruz. Yarısı bütün olarak duran kabağımızı düdüklüye koyup içine kavrulan malzememize dolduruyoruz ve yanlarına da dilim dilim kestiğimiz kabağımızı ve artan iç malzememizi koyup biraz su ilave ederek, düdüğü çalıp ateşi kıstıktan sonra 10 dakika kadar pişiriyoruz. Daha sonra servis tabağımızda sunuma hazırlarken üzerine kesilmiş bir tutam taze nane ekliyoruz.

Sağlıcakla kalın.

4 yorum:

akasyakokusu dedi ki...

Neşe'cim kabak olsunda bütün kabak türlerini yerim ben:))) Ellerine sağlık şu yeşil-kırmızı dans eden roka salatasına bayıldım..
hatta bittim..iyiki açken görmedim şişerdi bir yerim:)))

banu kırmızıgül dedi ki...

canım çok guzel görunuyor ellerine sağlık hayırlı ramazanlar..

Adsız dedi ki...

Hmmm dumanı üstünde mis gibi..Eline sağlık Neşe..Sevgilerimle..

Leziz Sofralar dedi ki...

Nese Hanim ellerinize saglik yemeginiz hem farkli hemde nefis olmus,kabagi bende cok severim denemem gerek kesinlikle bu tarifi...

Hayirli Ramazanlar diliyorum sevgiler...